Zde může být vaše reklama.

Hejtman oznámil V kraji už jsou tři nakažení koronavirem

V kraji už jsou tři nakažení koronavirem

foto: olkraj.cz

10. 03. 2020 - 23:19

Podle hejtmana Ladislava Oklešťka (ANO) jsou v Olomouckém kraji již tři případy nákazy koronavirem. Hejtman to dnes večer uvedl České televizi v pořadu Události, komentáře. Prvním případem v kraji byl dnes Japonec, který žije v Olomouci, leží na infekčním oddělení prostějovské nemocnice. O tom Okleštěk informoval během dnes. Další dva nakažení jsou manželský pár z Litovle, což sdělil večer.

První potvrzený případ onemocnění koronavirem v Olomouckém kraji byl oznámen dnes během dne. Muž se nakazil v cizině během pracovní cesty. Informaci potvrdil na úterním jednání bezpečnostní rady Olomouckého kraje hejtman Ladislav Okleštěk. „Muž pobýval v zahraničí na konci února. Po návratu domů, když pocítil příznaky nemoci, zůstal v karanténě. Dnes u něho testy potvrdily koronavirus,“ řekl novinářům bezprostředně po obdržení zprávy hejtman Okleštěk.

Další dva případy pak Okleštěk oznámil v pořadu České televize Události, komentáře. Jde o manželský pár z Litovle, který byl lyžovat v Itálii. Rovněž by měli být hospitalizováni v prostějovské nemocnici.

Další články