Zde může být vaše reklama.

V nominaci na Sestru roku je i zástupkyně z Olomouce

V nominaci na Sestru roku je i zástupkyně z Olomouce

foto: archiv redakce

25. 04. 2022 - 10:31

Už tento pátek bude vrchní sestra I. interní kardiologické kliniky olomoucké Fakultní nemocnice Dagmar Hetclová vědět, že se může další měsíce honosit titulem Sestra roku 2021. O prestižní ocenění se uchází s dalšími sedmi zdravotnickými kolegy a kolegyněmi z celé republiky. Tradiční soutěž, která má za sebou již 19. ročníků, vyvrcholí právě v pátek galavečerem v Praze.
 

„Dagmar Hetclová je s I. interní klinikou olomoucké fakultní nemocnice spojena celý svůj profesní život, tedy již více než dvacet let. Začínala jako sestra na standardním oddělení, převážnou část své dosavadní pracovní kariéry však strávila ve funkci staniční sestry oddělení JIP. V srpnu 2021 se stala vrchní sestrou této kliniky,“ shrnul mluvčí nemocnice Adam Fritcher.

Jednou z podmínek nominace je, aby sestry prokazovaly nadstandardní přístup při zvládání náročných situací v každodenní ošetřovatelské praxi. A to paní Dagmar potvrdila v minulých letech mnohokrát. Kardiologická klinika totiž zajišťovala intenzivní péči o pacienty s covidem-19, zároveň se ale musela v plném rozsahu starat o pacienty s nemocemi srdce.
 
A jak svou nominaci vidí sama Hetclová? „Je to spíše ocenění naší práce, celého oboru, pracoviště a všech kolegyň a kolegů. Vnímám svou nominaci jako potvrzení toho, že se u nás snažíme dělat vždy i něco navíc nad rámec našich běžných pracovních povinností,“ řekla vrchní sestra. 
 
Soutěž Sestra roku je určena všeobecným sestrám, porodním asistentkám, praktickým sestrám a dalším nelékařským zdravotnickým pracovníkům, kterým se jejich profese stala spíše posláním než pouhým zaměstnáním. Titul Sestra roku je udělován ve dvou kategoriích: Sestra v přímé ošetřovatelské péči a Sestra v managementu a vzdělávání. Redakce časopisu Zdravotnictví a medicína dále uděluje mimořádnou cenu Čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství a široká veřejnost může hlasovat v soutěži Sestra mého srdce. 

Další články