Zde může být vaše reklama.

Zmírnění opatření V uzavřených obcích se může začít pracovat

V uzavřených obcích se může začít pracovat

foto: litovel.eu/

24. 03. 2020 - 20:27

Krajská hygienická stanice vydala nařízení mimořádného opatření při epidemii. Nové znění vyhlášky o mimořádném opatření při epidemii obsahuje bod umožňující cesty do zaměstnání a do místa výkonu podnikatelské nebo jiné činnosti, ovšem pouze uvnitř území, na které se vztahuje karanténa, a pouze lidem bez jakýchkoliv zdravotních potíží vybaveným osobními ochrannými prostředky. Tato novela vstoupí v účinnost o půlnoci, tedy od středy 25. března 2020.

Vyhláška v základních bodech:
Od pondělí 16. března 2020 3.00 hodin ráno nesmějí lidé opustit Uničov, Červenku a Litovel. Dále se zakazuje pohyb osob mimo místo jejich trvalého pobytu (případně jiné místo pobytu) s následujícími výjimkami:

-nezbytně nutné nákupy (potravin, drogerie, krmiv pro zvířata…),
-cesty k lékařům nebo veterinářům (umožněno je také doprovázet příbuzného či blízkého na cestě k lékaři),
-zajištění potřeb a služeb pro jinou osobu (například příbuznému nebo známému nakoupit, přinést léky…),
-vyřízení neodkladných úředních záležitostí na úřadech,
- cest k výkonu povolání nebo činností sloužících k zajištění bezpečnosti vnitřního pořádku a řešení krizové situace, zajištění ochrany zdraví, poskytování zdravotní nebo sociální péče, včetně dobrovolnické činnosti, duchovní péče, veterinární péče, veřejné hromadné dopravy a další infrastruktury nezbytné k obstarávání základních služeb obyvatel, zásobování a rozvážkové služby.
Nově: cest do zaměstnání a do místa výkonu podnikatelské nebo jiné obdobné činnosti uvnitř katastrálních území.

Všechny výjimky se však vztahují pouze na cesty uvnitř území, na které byla vyhlášena karanténa. Mohou je využít výhradně lidé bez jakýchkoliv zdravotních potíží a za předpokladu, že jsou vybaveni osobními ochrannými prostředky a nepřijdou do bližšího kontaktu s jinými osobami.

Žádný další pohyb mimo místo trvalého nebo jiného pobytu povolen není. Tedy vyhláška nadále zakazuje cesty do parku, na zahrádky v zahrádkářských osadách a podobně.

Další články