Zde může být vaše reklama.

Už v sobotu Venkovské trhy ve Šternberku BUDOU!

Venkovské trhy ve Šternberku BUDOU!
Venkovské trhy sice nenabídnou doprovodný program, ale koupíte zde spoustu regionálních potravin a výpěstků

foto: www.sternberk.eu

13. 05. 2020 - 11:19

Díky uvolňování opatření se budou moci v sobotu konat venkovské trhy ve Šternberku. Zájem o prodej svých regionálních potravin či výpěstků je obrovský. Ochutnávky ale nebudou.

Kvůli hygienickým opatřením budou tradiční šternberské Venkovské trhy trochu jiné. Ponesou se v duchu "Přijdu, nakoupím a odejdu".

Návštěvníci akce se letos nedočkají ani kapely, nebo doprovodných programů a budou muset dodržovat přísná hygienická nařízení. Stejně jako prodejci. Pravděpodobně kvůli nim nebudou možné ani velmi oblíbené ochutnávky jídel, nebo točené pivo a rozlévané víno.

"Provoz za přísných hygienických podmínek bude složitější, ale věříme, že to i tak zvládneme. Na tomto trhu bohužel nepotkáte žádné občerstvení, ochutnávky, točené pivo ani rozlévané víno. Pokud začneme vyjmenované zboží  povolovat a uvolňovat, pak postupně a pouze k odnosu domů," informovali organizátoři.

Na trhy se dostane asi třetina zájemců o prodej. Přednost dostali ti z blízkého okolí. Velké ztráty mají pěstitelé kytek, přísad a bylinek, pro které jsou květnové trhy stěžejní. Proto dostali na sobotních trzích přednost před ostatními prodejci.

"Zboží, které u nás nakoupíte, za námi necestuje tisíce kilometrů, a tak nákupem šetříte životní prostředí, navíc potraviny jsou čerstvější a vždy víte, odkud pocházejí," říkají organizátoři.

 

Další články