Zde může být vaše reklama.

Video reportáž Vodák je stále nezvěstný. Pátrání pokračuje

Vodák je stále nezvěstný. Pátrání pokračuje
Výška hladiny omezuje možnosti pátrání

foto: PČR

30. 06. 2020 - 08:01

Ztracený šestadvacetiletý vodák z Moravičan je stále nezvěstný. Klimatické podmínky znemožňují nasradit plavidla a důkladně prohledat řeku.

Už od nedělního podvečera policie pátrá po dvacetišestiletém mladíkovi, který vypadl z kánoe a strhl ho proud.„Podle prvotních informací sjížděla čtveřice mladých lidí řeku na nafukovací kánoi. Jak se ukázalo, nevyhnuli se při tom popíjení alkoholu. Nedaleko vodáckého tábořiště v Moravičanech pak jeden z vodáků, šestadvacetiletý mladík, z kánoe vypadl a zmizel pod hladinou. Ani přes veškerou snahu přítomných mu nedokázal nikdo pomoci,“ řekl pro Deník policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Do pátrání se okamžitě zapojili přítomní lidé, policisté i několik jednotek hasičů. Zatím ale neúspěšně. Situaci navíc ztěžuje počasí a zvýšená hladina řeky.

"Policisté při pátrání prošli dostupná místa podél břehů toku a za součinnosti pracovníků provedli kontrolu česel v nedaleké elektrárně Nové Mlýny. Bohužel kvůli špatným klimatickým podmínkám a neustávajícímu dešti stoupla hladina řeky a výrazně se zvýšil i její průtok. Stávající podmínky tak neumožňují bezpečné prohledání toku a nasazení plavidel. Policistům tak nezbývá, než situaci monitorovat a o nasazení potřebných sil a prostředků rozhodnout podle aktuálních podmínek,"uzavřela Vybíhalová.

Další články