Zde může být vaše reklama.

Vrak autobusu z Velkomoravské konečně odtažen

Vrak autobusu z Velkomoravské konečně odtažen
odtah vraku autobusu z Velkomoravské ul.

foto: olomouc.eu

31. 07. 2020 - 15:00

Odstavený vrak autobusu strašil na Velkomoravské ulici několik měsíců. Ve čtvrtek 30. července jej konečně odvezla odtahová služba. 

Jednodušší odstraňování vraků ze silnic a ulic měst nyní umožňuje novela zákona o pozemních komunikacích, za kterou stojí i olomoucký poslanec Milan Feranec (ANO). „Nově je možné odtáhnout i odstavené vozidlo, které má víc jak šest měsíců propadlou technickou. Takové vozidlo je považováno za vrak a vlastník pozemní komunikace jej může odstavit na vhodné místo. Náklady odtahu a odstavení poté může vymáhat po majiteli vozidla,“ vysvětluje změny zákona poslanec Feranec. Autobus z Velkomoravské teď čeká tříměsíční čekání, zda se o něj majitel přihlásí. Pokud ne, bude prodán ve veřejné dražbě. 

Na tuto novelu zákona jsme v naší reportáži upozorňovali už v dubnu t.r. zde >> , nicméně notoricky známý autobus na Velkomoravské byl jen špičkou pomyslného ledovce. Nezbývá tedy než doufat, že podobný osud postihne brzy i řadu dalších odstavených vozidel v podobném technickém stavu, které na olomuckých komunikacích nezanechávají jen soukromí vlstníci, ale často i někteří nezodpovědní autobazaristé.

Další články