Zde může být vaše reklama.

Dětská hřiště v Olomouci Výměna písku je téměř hotova, dezinfikování pokračuje

Výměna písku je téměř hotova, dezinfikování pokračuje

foto: TSMO

15. 05. 2020 - 11:02

Venkovní hřiště a pískoviště ve městě se veřejnosti otevřela 1. května. Zpřístupněna jsou za specifických hygienických opatření. Návštěvníky na ně upozorňují informační cedule. Na hřiště je vstup pouze na vlastní odpovědnost a pokyny nabádají návštěvníky ke správnému chování. Až do poloviny května na hřištích dochází i k výměně písku za nový.

„V těchto dnech probíhá návoz nového písku do dětských pískovišť a jejich postupné otevírání za specifických hygienických opatření. Všechna dětská pískoviště ve správě technických služeb budou od 15. května přístupná s nově navezeným pískem,“ uvádí za Technické služby města Olomouce Pavla Holubčíková.

Aktuálně technické služby pokračují i v plošnou dezinfekci dětských hřišť a jejich herních prvků. „Dokončení prací plánujeme v první polovině měsíce června. Technicky činnost zajišťujeme pomocí speciálního stroje na horkou páru,“ připomněla Pavla Holubčíková. Speciální vysokotlaký stroj na horkou páru i automobil, na kterém je umístěn, si pořídily Technické služby města Olomouce za 1,9 milionu korun. Kromě čištění hřišť jej použijí i na dalších místech – k čištění zastávek, prostor určených k umístění nádob na odpad, k hubení plevele nebo odstraňování graffiti.

Veškeré informace i lokality dětských hřišť a sportovišť ve správě města jsou dostupné na webových stránkách http://prorodinu.olomouc.eu

Další články