Zde může být vaše reklama.

Vyšetřování brutálního zločinu uzavřeno. Oběť je na tom špatně

Vyšetřování brutálního zločinu uzavřeno. Oběť je na tom špatně
Vážně zraněná žena se k běžnému životu už nevrátí (Ilustrační foto)

foto: Pixabay.com

26. 02. 2023 - 14:05

Kriminalisté ukončili vyšetřování zvlášť závažného zločinu vražda ve stádiu pokusu, která se stala vloni 20. května v olomoucké herně na Masarykově třídě. Krajskému státnímu zástupci předali spis s návrhem na podání obžaloby na dvaasedmdesátiletého recidivistu, kterému hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest. Stav jeho oběti je i po tři čtvrtě roce velmi špatný. 

V pátek 20. května 2022 okolo 21. hodiny byla v herně na Masarykově třídě v Olomouci nalzna svědky těžce zraněná žena. Policisté tehdy vzápětí zjistili, že sedmapadesátiletá žena ležela na zemi za barovým pultem herny v bezvědomí a se zjevným zraněním na hlavě, které jí způsobil tehdy neznámý pachatel.

Ihned po tomto zjištění se na místo dostavili společně s kriminalisty územního odboru Olomouc i krajští kriminalisté a rozběhlo se rozsáhlé pátrání po pachateli. Bylo úspěšné. Během tří hodin se podařilo pachatele zadržet na vlakovém nádraží v Olomouci.

Vraždil i ve věznici

Dvaasedmdesátiletý muž si pak vyslechl obvinění ze zvlášť závažného zločinu vražda ve stádiu pokusu, za který mu dle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody od 15 do 20 let, případně výjimečný trest. Jedná se o nebezpečného recidivistu, který byl v minulosti mnohokrát odsouzen, a to i za závažnou násilnou trestnou činnost, mimo jiné i za vraždu. Té se dopustil před řadou let při výkonu jiného trestu ve věznici, když kladivem utloukl spoluvězně. 

V průběhu šetření kriminalisté zjistili, že násilník provozovnu herny sledoval a vyčkával, až ji opustí poslední zákazník. Poté vstoupil dovnitř a s revolverem v ruce zamířil na obsluhu herny a dožadoval se vydání peněz s pohrůžkou, že zbraň bez váhání použije. Žena na jeho požadavek nepřistoupila. Muž cíleně vystřelil a zasáhl ji do hlavy. Střelnou zbraň poté uschoval za pas a z herny odešel.

Žena vyžaduje trvalou péči

Oběť brutálního zločinu se velmi pravděpodobně nikdy nevrátí k normálnímu životu. Sedmapadesátiletá žena má dvě dcery, ta mladší studuje teprve střední školu. Péči o ní převzala starší dcera, která má ale sama tři děti.  

Město Štěpánov, odkud postřelená paní pochází, vloni vyhlásilo sbírku, díky níž se na pomoc rodině a zejména mladší dceři sešlo přes 600 tisíc korun.

Není divu, že nejen rodinní příslušníci, ale i další blízcí lidé očekávají, že bezcitný agresor dostane nejpřísnější trest, tedy doživotí. 

 

Další články