Zde může být vaše reklama.

Krimi Zabila svou tříletou dceru. Dostala 19,5 roku vězení

Zabila svou tříletou dceru. Dostala 19,5 roku vězení

foto: Archiv redakce - ilustrační foto

01. 09. 2020 - 14:01

Loni v srpnu pod vlivem pervitinu v jednom z přerovských bytů brutálním způsobem zabila svou tříletou dceru. Mnohokrát ji uděřila pěstí, škrtila kabelem i rukama a nakonec ji ubodala nužkami. Olomoucký krajský soud ji poslal na skoro dvacet let za mříže. Proti rozsudku se ale odvolala. Případ projedná vrchní soud.

Matka toho, co se stalo lituje, přesto ale nepřiznala svou vinu. Soud ale rozhodl, že zranění dívence způsobila právě matka. „Z prohlídky po zadržení a převezení do léčebny vyplývá, že zpod nehtů byly odebrány stěry, kde byla nalezena DNA oběti i její krev. Muž, který se na místě činu předtím pohyboval, žádné podobné stopy po zadržení nevykazoval. Kromě toho byly na těle obžalované zadokumetovány četné hematomy na rukou dokazující údery," okomentoval rozhodnutí soudce Petr Sušil.

Tragická událost se stala loni v polovině srna v jednom z bytů na ulici Purkyňově v Přerově, kde bylo tělo dívenky objeveno v pračce. „Zvlášť přitěžující okolností je to, že čin spáchala jak surovým, tak trýznivým způsobem. U surového způsobu jde o takovou míru brutality, která se vymyká obvyklému rámci. Obžalovaná použila vůči tělu poškozené čtyři stupňující se mechanismy násilí,“ řekl soudce Petr Sušil.

Nejvyšší hranice pro tento typ činnu je 20 let vězení. Žalobkyně původně žádala výjimečny trest 25 let, nakonec ale matka dostala 19,5 roku. Vůči rozsudku se žena na místě odvolala, o případu tedy rozhodne vrchní soud.

Další články