Zde může být vaše reklama.

Doprava Začíná období oprav silnic a dopravních komplikací

Začíná období oprav silnic a dopravních komplikací

foto: www.sternberk.eu

23. 06. 2020 - 06:01

V následujících týdnech čeká řidiče v našem kraji hned několik dopravních komplikací. Jedna z nich začala již včera a další se připojí příští týden.

V pondělí začala stavba přechodu pro chodce v Olomouci-Týnečku. Provoz je sveden do jednoho jízdního pruhu a pro směr na Šternberk je daná objížďka přes Samotišky a Tovéř. Řidiči tak musí v tomto úseku počítat se zpožděním. Omezení by mělo skončit o půlnoci 28. června.

Opravy ve Šternberku

Od pondělí 29. června začne úplná uzavírka ve Šternberku v ulicích Poděbradova a Husova. Bude se zde totiž měnit stávající asfaltový porvch za nový. Mimo to se vozovka také doplní o vhodné konstrukční vrstvy a v Poděbradově ulici se bude řešit i odvodnění a výměna obrubníků.

Nejdříve bude zcela uzavřena ulice Podebradova, a to v termínu 29. června až 23. července. A od 12. července do 29. července bude uzavřena ulice Husova.

Kromě toho ve Šternberku započne také druhá etapa opravy průtahu městem. S tím souvisí uzavření křižovatky s ulicí Uničovskou směrem na nadjezd, která potrvá od 1.  července do 19. října 2020.

ruhá etapa navazuje na již dokončenou část. Stavba řeší celkové stavební úpravy ulice Věžní, a to v úseku od křižovatky s ulicí Nádražní a končí za železničním nadjezdem, před odbočením ve směru na Uničov. Součástí druhé etapy budou, kromě nové silnice II/444 a nových podélných parkovacích stání, také nově vybudovány dvě okružní křižovatky, a to s ulicemi Nádražní a Uničovskou. Opraveny budou také mosty přes Sitku a železniční trať. Vzniknou nové chodníky a smíšené komunikace pro pěší a cyklisty. Součástí stavby je nové  veřejné osvětlení, souvislé oplocení podél silnice a rozsáhlé sadové úpravy okolních ploch. Změny vyvolané stavbou pak řeší několik přeložek stávajících inženýrských sítí, např. kanalizace, vodovodu, plynovodu ČEZ a CETIN.

Po celou dobu uzavírky bude zachován přístup do sběrného dvůra.

 

Další články