Zde může být vaše reklama.

Lepší cesta do hor Začíná stavba silnice Postřelmov – Chromeč

Začíná stavba silnice Postřelmov – Chromeč

foto: rsd.cz

11. 05. 2022 - 13:18

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo v pondělí 9. května výstavbu silnice I/11 mezi obcemi Postřelmov a Chromeč. Jedná se o čtyřkilometrovou přeložku tvořící jihozápadní obchvat Bludova, kterému nová stavba přinese úlevu od tranzitní dopravy a tím i zvýšení kvality životního prostředí a snížené riziko dopravních nehod.

„Nová přeložka silnice I/11 bude vedena mimo zastavěné území a její realizace výrazně přispěje ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Akce úzce souvisí s výstavbou jihovýchodního obchvatu Bludova na silnici I/44, který jsme zahájili v loňském roce. Stavby se vzájemně doplňují a tvoří spolu jeden funkční celek. K dispozici budou řidičům v roce 2024," představil nově zahajovanou stavbu generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Silnice I/11 je páteřní komunikací mezi západem a východem ČR. Jedná se o vůbec nejdelší silnici I. třídy na území České republiky. Dopravně propojuje Hradec Králové, Šumperk, Opavu, Ostravu, Havířov, Třinec a Mosty u Jablunkova, kde navazuje na slovenskou silniční síť.

Stavba je navržena ke spolufinancování v rámci Operačního programu Doprava z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Ředitelství silnic a dálnic aktuálně realizuje celkem 226 kilometrů nových staveb. Jedná se o 151 km dálnic a 79 km silnic I. třídy.

Cena za čtyřkilometrový úsek Postřelmov – Chromeč činí 318 mil. Kč bez DPH, nová cesta bude zprovozněna v roce 2024.

Další články