Zde může být vaše reklama.

Šumperk jde s dobou Žádosti o zápis do šumperských škol budou poprvé elektronicky

Žádosti o zápis do šumperských škol budou poprvé elektronicky

foto: www.sumperk.cz

10. 03. 2020 - 09:02

Šumperk letos poprvé vyzkouší elektronickou registraci žádostí o přijetí žáků základních škol. K samotnému zápisu se ale děti budou muset dostavit osobně.

V pondělí 16. března v 8 hodin se spustí registrace o přijetí prvňáčků na základní školy v Šumperku. Odkaz na aplikaci bude zveřejněn na webových stránkách škol a města.

„Od tohoto data také budou moci registrace zákonní zástupci budoucích školáků vyplnit a odesílat. Zápis se pak uskuteční 1. dubna od 8.00 do 17.00 a 2. dubna od 8.00 do 15.00, na ten se již rodiče s dětmi dostaví do školy, kam se přihlásili, osobně. K zápisu přinese zákonný zástupce svůj občanský průkaz a rodný list dítěte,“ uvedla Helena Miterková, vedoucí odboru školství, kultury a vnějších vztahů.

Elektronickou registrací se omezí fronty na zápisech a sníží se administrativní zátěž pedagogů, kteří se díky tomu při zápisu budou moci věnovat více dětem.

„V případě, že zákonný zástupce nemá možnost přístupu k internetu, lze registraci vyplnit na oddělení školství, které sídlí v úřadovně na Jesenické ulici (v kanceláři č. 213 nebo č. 233), v Informačním centru Šumperk, nebo přímo při zápisu ve vybrané základní škole,“ doplnila Helena Miterková.

Elektronické zápisy budou pouze na školách, jejichž zřizovatelem je město. V těch ostatních proběhnou klasicky.

Další články