Zde může být vaše reklama.

198 novorozenců Zářijové děti z FNOL se nejčastěji jmenují Jakub a Viktorie

Zářijové děti z FNOL se nejčastěji jmenují Jakub a Viktorie

foto: FNOL

04. 10. 2019 - 15:00

Celkem 198 dětí, z toho 111 kluků, mezi němi devět Jakubů a 87 holčiček, z nich šest nese jméno Viktorie. To jsou ta nejdůležitější čísla, která se týkají novorozenců za září, kteří na svět přišli v porodnici ve olomoucké fakultce. Spolu s předešlými měsíci se ve Fakultní nemocnici Olomouc narodilo už 1808 dětí.

S koncem září také FN Olomouc vyhodnotila další kolo Mandarinkové soutěže, v níž mou zájemci z řad veřejnosti tipovat, kolik dětí se za čtvrtletí v tamní porodnici narodí. Za uplynulé tři měsíce činí počet novorozenců 648.

V tipovačce, která je inspirovaná soutěží, jíž se v předchozích letech mohli účastnit jen zaměstnanci Porodnicko-gynekologické kliniky, se za třetí čtvrtletí sešlo celkem 68 hlasů. Vítězkou pěti kilogramů mandarinek je Markéta Březíková, jejíž tip byl jen o jedno miminko nižší: 647.

Pro sladkou odměnu si Markéta Březíková přijela z Přerova společně s manželem a synem Štěpánem. „Cestu jsem využila i k návštěvě na novorozenecké JIP. Štěpánek se narodil tady, ale předčasně a na jipce se o nás skvěle postarali. Tak jsme je dnes zašli pozdravit, poděkovat a předat pár drobností,“ vysvětluje Markéta Březíková. Protože rodila v porodnici FN Olomouc, sleduje mladá maminka její stránku na Facebooku a tak se také dozvěděla o Mandarinkové soutěži.

„Zkoušela jsem štěstí už v minulých kolech a jsem moc ráda, že to tentokrát vyšlo,“ radovala se, když přebírala výhru z rukou vedoucí lékařky porodního sálu Elišky Hostinské a staniční sestry porodního sálu Martiny Andrésové. A jak na svůj tip přišla? „Odhadla jsem to z dostupných statistik a z informací, podle nichž patří letní měsíce z hlediska porodnosti k nejsilnějším,“ vysvětlila.

Mandarinková soutěž pokračuje i posledním čtvrtletí letošního roku, svůj tip na počet narozených lze posílat do 30. listopadu v internetovém formuláři zde: https://forms.gle/M3zi6PjEzrWZGroi7.

Další články