Zde může být vaše reklama.

Vlaková výluka Zítra začne vlaková 9 měsíční výluka Olomouc - Šternberk

Zítra začne vlaková 9 měsíční výluka Olomouc - Šternberk
Ilustrační foto

foto: www.pixabay.com

02. 03. 2020 - 07:31

Od úterý 3. března začne kvůli modernizaci železniční trati výluka mezi stanicemi Olomouc - Šternberk, která potrvá do 12. prosince. Během výluky budou cestující přepraveni autobusy.

Na trati Olomouc - Uničov se pracuje již několik měsíců. Nyní rekonstrukce přišla do fáze, kdy je nutné na víc než devět měsíců uzavřít úsek mezi Olomoucí a Šternberkem. Až bude modernizace za asi 3,9 milionů korun hotává, zkrátí se jízdní doba mezi Olomoucí a Uničovem z 40 až na 26 minut. A spěšné vlaky by měly trasu zvládnout dokonce za 17 minut.

„Na počátku letošního roku začaly v rámci denních výluk betonáže patek pro trolejové vedení. Ve stanici Uničov se pak osazovaly sloupy pro toto vedení. V příštích týdnech začnou práce na železničním spodku a svršku mezi Olomoucí a Bohuňovicemi. Samotná stanice Bohuňovice projde zásadní přestavbou včetně dvou nových nástupišť o délce 110 metrů,“ řekla pro idnes mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

V nově uzavřeném úseku dojde k výměně kolejí, opravení mostních objektů a propustek. Ve Štarnově bude zřízeno nové 90 metrů dlouhé nástupiště a zmodernizovaná bude také stanice ve Šternberku.

Během výluky budou cestující přepravovat autobusy. Linka P bude přímým spojem mezi Olomoucí a Šternberkem a zpět a bude navázána na vlaky, které nahrazuje. Linka Z (zastávkový spoj) bude zastavovat ve stanicích podle výlukového řádu na trati Olomouc - Bohuňovice - Štarnov - Šternberk a zpět. A linka H (zastávkový spoj) pojede ze zastávky Hlušovice do Bohuňovic a zpět.

Výlukový jízdní řád najdete zde

 

Další články