Zde může být vaše reklama.

Pátý ročník esejisticko-prezentační soutěže pro studenty středních škol je tu

Pátý ročník esejisticko-prezentační soutěže pro studenty středních škol je tu

01. 02. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V pondělí 1. 2. 2016 startuje pátý ročník esejisticko-prezentační soutěže pro studenty středních škol s názvem „V Olomouckém kraji jsem doma. A vždycky budu!“ Soutěž je nově pořádána společností BEA centrum Olomouc s.r.o., ve spolupráci s partnery a garanty jednotlivých kategorií. Soutěž podporují náměstek primátora Statutárního města Olomouce Pavel Urbášek a náměstek hejtmana Olomouckého kraje Zdeněk Švec.

Po vzoru loňského ročníku je soutěž rozdělena na dvě části, a sice esejistickou a prezentační. Soutěže se mohou zúčastnit dvou až tříčlenné týmy, které zpracují esej na jedno z pěti soutěžních témat. Tři nejlepší eseje z každé kategorie budou vybrány do prezentačního finále, ve kterém budou týmy libovolnou formou obhajovat své zpracování daného tématu před odbornou komisí. „Vzhledem k ohlasu, kterému se prezentační část těšila v minulém roce, kdy 15 nejlepších týmů bojovalo v překrásném prostřední BEA campusu Olomouc o svá vítězství, jsme se rozhodli prezentační část zařadit i letos. Inovačním prvkem pro tento rok je možnost prezentovat zvolenou problematiku za pomocí videí, v kategorii garantované BEA campusem Olomouc mohou navíc finalisté využít k natočení videa Multimediální centrum Moravské vysoké škole Olomouc (MVŠO),“ vysvětluje za organizátora soutěže Šárka Štveráková, PR manažerka BEA campusu Olomouc.

Studenti si mohou vybrat z následujících soutěžních témat:

  • Jak se chopit příležitosti aneb Kdo nic nedělá, nic nepokazí
  • Proč (ne)chci žít v Olomouckém kraji?
  • Čím podle tebe může přispět BEA campus k rozvoji města a kraje?
  • Návrat do budoucnosti aneb Jak ICT změní svět za následujících 10 let?
  • Jakým způsobem by mohli podnikatelé a firmy spolupracovat se školami?

Zpracovaná esej, na jakékoliv z uvedených témat, by měla obsahově představovat samostatný pohled studenta na danou problematiku. Měla by být doplněna o vlastní názory, zhodnocení a závěr. Zhodnocení prací bude zajištěno odbornými hodnotiteli z řad vyučujících MVŠO a experty z BEA centra Olomouc.

Vybraní finalisté budou mít možnost zúčastnit se odborného workshopu prezentačních dovedností. Finále se bude konat i letos v BEA campusu Olomouc. Vítězný tým obdrží hodnotné i věcné ceny, které do soutěže věnovali partneři a zároveň garanti jednotlivých soutěžních témat, kterými jsou Statutární město Olomouc, Olomoucký kraj, společnost BEA 4 Junior, MVŠO, BEA centrum Olomouc, TESCO SW.

Soutěžní eseje je možné posílat od 1. února do 3. března elektronicky na e-mailovou adresu soutez@beacentrum.cz. Veškeré informace k soutěži, soutěžním tématům, odborným workshopům a pravidlům je možné získat na webových stránkách www.beacentrum.cz/soutez či na facebookovém profilu BEA campusu Olomouc (www.facebook.com/BEAcampusOlomouc).

Další články