Zde může být vaše reklama.

ALBUM ROKU? Skupina November 2nd z Hranic má našlápnuto k velkému úspěchu

Skupina November 2nd z Hranic má našlápnuto k velkému úspěchu

foto: November 2nd

09. 02. 2024 - 18:38

Hranice - Rocková kapela November 2nd z Hranic na Přerovsku má našlápnuto k nečekanému úspěchu. Nové bezejmenné album, které skupina po dvanáctileté pauze vydala koncem loňského roku, získává nominace na prestižní hudební ceny i uznání kritiků a odborných médií. Na albu se podíleli přední světoví muzikanti i producenti – například kytarista Todd Lombardo hrající s Taylor Swift, nebo zvukoví mistři Tchad Blake (práce pro Petera Gabriela) a Andrew Scheps (Adele).

„Hudba je magická a umí měnit životy. Z pozice outsiderů, od kterých už nikdo nic nečekal, nám nové album přineslo dvě nominace na ceny české hudební kritiky, tři přednominace na Ceny Anděl, nominaci v Anketě Žebřík a titul nejlepší domácí album podle redakcí Headliner, MF Dnes, novinky.cz i dvou desítek redaktorů odborného časopisu musicserver.cz. Máme obrovskou radost,“ řekl Hanáckému večerniku Roman Helcl, zakladatel a kytarista hranické skupiny.

Kritici se shodují, že kapela na novém albu přitvrdila a zároveň přináší velmi barevný zvuk a řadu chytlavých skladeb. Nový materiál band posunul k agresivnějšímu soundu s občasným vlivem elektroniky nebo soulu. „Zvláštní úkaz, tihle November 2nd. Klidně si dají dvanáct let pauzu a pak si v relativní tichosti vydají skladatelsky, pěvecky, hráčsky i zvukově suverénní album, které v tuzemském kontextu marně hledá konkurenci,“ napsal hudební redaktor serveru idnes.cz

November 2nd vznikli koncem 90. let v Hranicích a za sebou mají úspěšná koncertní turné po Evropě a USA. Předskakovali takovým hvězdám jako jsou David Gahan (Depeche Mode), Alanis Morissette, Skunk Anansie, Suzanne Vega, Spin Doctors, Bryan Adams nebo Reef. Za dobu svého působení vydali tři alba, to loňské je jejich čtvrtým počinem.

HITY ZE ŠUMPERKA

V posledních měsících se daří také další kapele z regionu – šumperským 05 & Radeček. Za hit Hory získala v listopadu Zlatého slavíka a i ona je v širší nominaci na ceny Anděl. A právě dnes otvírá vyprodaným koncertem v Hanušovicích další část tour po českých a moravských městech.

Další články