Zde může být vaše reklama.

Vypadá to jako berlínská zeď, říká Hana Dvorská o hřbitovní zdi na Kopečku

Vypadá to jako berlínská zeď, říká Hana Dvorská o hřbitovní zdi na Kopečku

18. 10. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Hana Dvorská je členkou Komise městské části Svatý Kopeček a má vystudovanou Výtvarnou výchovu na pedagogické fakultě a státnice z dějin umění na FF v Olomouci. K věci tedy rozhodně má co říci.

Olomoucký kraj stavbu betonové zdi kolem hřbitova v létě zastavil, přesto byl v pátek minulý týden na místo dovezen nový materiál, několik palet s tvárnicemi. Máte jako občané Kopečka informace o tom, v jakém stadiu věc je?
Od června jsem členkou KMČ Svatý Kopeček. Pokud vím, tak na schůzích nepadla žádná informace o tom, jak se tato kauza vyvíjí, neměli jsme žádné nové informace. V září byl hostem na jednání komise pan Šnevajs, aby osvětlil situaci kolem směny pozemků na Svatém Kopečku, mezi městem a hospicem. Při této příležitosti pouze z jeho úst padla věta, že bude zeď dostavěna z betonových tvárnic.

Veřejná debata, kterou město uspořádalo v létě, byla slovy náměstka Šnevajse prvním kontaktem v započatém dialogu. Komunikoval pak ještě s vámi někdo?
Ne. Nemám nic víc viz zápis ze zářijového jednání. Je zřejmé, že zástupci města prostě rozhodli jak to bude a tečka. „Započatý dialog” ze strany města tímto evidentně skončil...

Pokračování v tištěném Hanáckém Večerníku 20.10.2016

Další články