Zde může být vaše reklama.

Mistrovství dorostu a jun Sedm medailí a národní rekord pro AK Olomouc

Sedm medailí a národní rekord pro AK Olomouc

foto: akolomouc.cz

19. 03. 2024 - 22:27

V ostravské hale se mistrovství České republiky juniorů a dorostu dařilo atletům AK Olomouc. Po sobotních medailových úspěších Skácelové, Hejtmánka, Delprete a Šafářové vybojovali v neděli cenné kovy ještě Mazurová, Mlčoch a Šafářová, která navíc vše završila novým národním rekordem v běhu na 200 metrů.

Sobotní medailovou sbírku otevřel pro Atletický klub Olomouc junior Vojtěch Hejtmánek stříbrnou medailí v běhu na 60 m překážek. Vojta doběhl ve finálovém běhu v novém osobním rekordu 7,91 s, jen jednu setinu sekundy za prvním Kadavým z Jablonce. Druhou stříbrnou medaili přidala Johanka Šafářová, která si v běhu na 60 m dorostenek také vylepšila svůj osobní rekord na 7.56 s. V juniorské kategorii překvapila na stejné distanci Sofia Delprete a časem 7.61 s si i ona posunula osobní maximum a vybojovala pro Olomouc bronz. Pro poslední medaili si v sobotu doběhla Hana Skácelová, když v běhu na 3000 metrů skončila třetí v čase 10:35.27.

První nedělní medaili vybojoval v novém osobáku tyčkař Martin Mlčoch, který překonal výšku 484 cm. Po stříbrné medaili z šampionátu dospělých nenechala koulařka Martina Mazurová ve své juniorské kategorii nic náhodě a vystoupala na zlatý stupínek za vrh dlouhý 15,23 m. O největší úspěch šampionátu se v neděli postarala Johanka Šafářová, která ke stříbru ze soboty přidala ještě zlato v běhu na 200 metrů, kde doběhla suverénně první v čase 23.68 a vytvořila tak zároveň nový dorostenecký rekord České republiky.

Další články