Zde může být vaše reklama.

Druhý ročník připraven MORA Fest opět propojí sport a kulturu

MORA Fest opět propojí sport a kulturu

foto: olomouc.eu

18. 03. 2024 - 18:54

Jedinečný kulturně-sportovní festival láká na hokejová derby, křest dresu a bohatý program včetně koncertů i divadelního představení. MORA Fest za podpory města Olomouce oživí letos v srpnu areál olomouckého zimního stadionu.

Festival zve na souboj O Vládce Hané – tři hokejová derby týmů HC Olomouc a HC Zubr Přerov. V rámci kulturního programu se chystají koncerty známých českých kapel i činohra Moravského divadla Olomouc. MORA Fest se v areálu zimního stadionu odehraje 16. a 17. srpna. „Propojení kultury a sportu v Olomouci pokračuje. Těšíme se na to, co nám hokejisté a umělci předvedou. Snad se to bude všem líbit a vznikne tím tradice festivalu, který se stane součástí letního programu v Olomouci,“ uvedla k iniciativě klubu náměstkyně primátora pro sport Miroslava Ferancová.

MORA Fest zahájí v pátek 16. srpna duel olomouckých a přerovských dorostenců. Následně se na pódiu u zimního stadionu v komedii Splašené nůžky představí herci Moravského divadla. „Naše spolupráce začala zhruba před rokem, kdy jsme ji začali budovat krůček po krůčku až do dnešních rozměrů. Kultura a sport mají k sobě velmi blízko,“ uvedl k akci David Gerneš, ředitel Moravského divadla Olomouc, které se podílí na rozšíření festivalu. V rámci sobotního programu 17. srpna se pak na pódiu vystřídají kapely O5 a Radeček, Reflexy a Kameron, které doplní i zpěvák Xindl X. V rámci programu budou k vidění také pikantní střetnutí juniorů a A-týmů HC Olomouc a HC Zubr Přerov.

„V minulém roce jsme MORA Fest pořádali poprvé. Byly na něj pozitivní ohlasy, takže jsme se hned rozhodli, že v tom budeme pokračovat. Z jednodenního fesťáčku se tak stal dvoudenní festival. Díky podpoře města a Moravského divadla Olomouc se může letos konat festival v takovém měřítku,“ ozřejmil marketingový manažer HC Olomouc Simon Vejtasa.

Vstupenky na MORA Fest budou podobě balíčků na oba dva dny k dostání na oficiálních stránkách HC Olomouc a v prodejně fanshopu během otevírací doby. Držitelé permanentních vstupenek HC Olomouc a HC Zubr Přerov mají možnost přednostního nákupu za zvýhodněnou cenu od pondělí 18. března do neděle 24. března. V pondělí 25. března budou balíčky uvolněny do volného prodeje a k dispozici budou do pondělí 1. dubna, nebo do vyprodání. Od úterý 2. dubna se spustí prodej vstupenek na jednotlivé dny.

Další články