Zde může být vaše reklama.

Už žádný chybějící sešit. Na prostějovské ZŠ Dr. Horáka spustili automat na školní potřeby

Už žádný chybějící sešit. Na prostějovské ZŠ Dr. Horáka spustili automat na školní potřeby

05. 04. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Stroj, který školákům uleví od řady starostí a stresů nově zprovoznili na prostějovské základní škole v ulici Dr. Horáka. V automatu si žáci pořídí sešity, propisky, pravítka i další potřeby, které k výuce potřebují. Jedná se o první automat tohoto typu v okrese.

Za projektem EasySChool stojí jedenadvacetiletý student a začínající podnikatel Adam Pučalík. Vedl jej k němu fakt, že ve škole často dostával poznámky za zapomenuté školní pomůcky. Do škol po Česku teď začal instalovat repasované automaty, v nichž si žáci můžou koupit pravítka, kružítka, sešity, propisky nebo pentilky.

Automaty zatím rozšířené nejsou, nejbližší je v Tovačově. Celkem jich je po republice necelá dvacítka. „Líbil se nám nápad. Žáci, když zapomenou pouzdro, můžou si hned koupit gumu, tužku, pero, dívky i hygienické potřeby.  Je to pro jejich pohodlí,“ vysvětlila ředitelka školy Petra Rubáčová.

Žáci automat uvítali. "Mé dítě z toho bylo nadšené," komentoval počin zástupce rodičů ve školské radě, Prostějovan Petr Ošťádal.

 

Jakub Čech

Další články