Zde může být vaše reklama.

Advent se nevyhne ani olomouckému Arcibiskupskému paláci

Advent se nevyhne ani olomouckému Arcibiskupskému paláci

foto: Dominik Novák

25. 11. 2019 - 20:00

Chtěli jste první adventní sobotu prožít ve slavnostně vyzdobených síních Arcibiskupského paláce? Tak teď máte možnost. Během soboty se můžete projít palácem nebo si vyslechnout koncert, který předvánočnímu času dodá duchovní rozměr – i tyto možnosti nabízí svým návštěvníkům Arcibiskupský palác v nadcházejících týdnech.

V adventní době mohou návštěvníci zakusit mimořádnou atmosféru slavnostně vyzdobených sálů Arcibiskupského paláce. Komentované prohlídky zde probíhají v sobotu 30. listopadu, 7. prosince a 14. prosince 2019 v době od 9.00 do 16.00. Kvůli omezené kapacitě doporučují pořadatelé včasnou rezervaci na tel. čísle 587 405 421 nebo prostřednictvím formuláře na webu.

Sály biskupské rezidence se během adventu otevřou také při koncertu duchovní hudby, uskuteční se v neděli 8. prosince od 19.00 a zazní při něm díla P. J. Vejvanovského, J. A. Štěpána, F. A. Míči a dalších skladatelů. Vstupenky na něj lze zakoupit v podloubí radnice, podrobný program a další informace jsou zde.

V průběhu adventní doby probíhají v Arcibiskupském paláci také programy pro děti mateřských a základních škol. Děti se během nich seznamují s křesťanským pojetím Vánoc a vyrobí si dárek.

„Snažíme se přiblížit vybraná témata formou přizpůsobenou věku a znalostem účastníků. Informace se střídají se samostatnou i skupinovou prací a tvořivými aktivitami,“ popisuje Lucie Kropáčková, která má organizaci programů na starosti.

Více na stránkách arcibiskupského paláce.

Další články