Zde může být vaše reklama.

Baletní naděje z pěti zemí roztančily Olomouc

Baletní naděje z pěti zemí roztančily Olomouc

15. 05. 2019 - 06:00

Na osm stovek účastníků z celé republiky, ale i Polska, Slovenska, Maďarska a Rakouska přilákal do Olomouce pátý ročník taneční soutěže Grand Prix Dance Olomouc.

„Myslím, že se celá soutěž velmi povedla a dělá Olomouci dobrou reklamu. Osm stovek dětí, k tomu jejich rodiče a další doprovod – to je i slušná podpora cestovního ruchu,“ ocenil primátor Mirek Žbánek práci organizátorů.

Akce Baletního studia při Moravském divadle si v uplynulých letech rychle získávala přízeň dětí soutěžících v klasickém i moderním tanci. „Na Grand Prix Dance Olomouc se nám přihlásilo tolik účastníků, že jsme museli soutěž udělat dvojdenní,“ uvedla za pořadatele ředitelka Baletního studia Jitka Weiermüllerová.

Olomoucká taneční soutěž je určena pro účastníky od 4 do 18 let. Ti předvedli o víkendu svůj um v klasických i moderních tancích, sólově i ve skupinových choreografiích.

„Z Olomouce byl určitě nejlepší čtrnáctiletý Ondřej Králíček, který míří na brněnskou konzervatoř a bude nás reprezentovat na mistrovství světa v Portugalsku,“ řekla Weiermüllerová.

Baletní studio při Moravském divadle Olomouc už 16 let vychovává mladé taneční naděje z celé střední Moravy. Studio je unikátní spojením s Moravským divadlem, ve kterém dostávají děti už od útlého věku možnost vystupovat po boku svých dospělých tanečních vzorů.

Další články