Zde může být vaše reklama.

Zábřeh se má na co těšit Léto u zámku nabídne hity legendárních kapel a úspěšné filmy

Léto u zámku nabídne hity legendárních kapel a úspěšné filmy

02. 07. 2019 - 13:00

Také o letošních prázdninách ožije amfiteátr před zámkem na Masarykově náměstí pohodovou muzikou a několikrát se promění i v letní filmovou scénu. Na akce pod otevřeným nebem sem Zábřežská kulturní pozve obyvatele a návštěvníky města vždy během čtvrtečních večerů. Od poloviny července až do 22. srpna u zámku proběhnou tři atraktivní koncerty a čtyři filmy, které patřily v posledním půlroce v Zábřehu k nejnavštěvovanějším.

Festival Léto u zámku tak odstartuje ve čtvrtek 11. července projekcí veleúspěšné komedie Po čem muže touží, která pojednává o tom, jestli to mají v životě snazší muži nebo ženy. Úspěšný režisér Rudolf Havlík v ní vyslal Jiřího Langmajera do ženského těla Anny Polívkové, ale ponechal mu mužské myšlení. O týden později rozezní náměstí kapela Parní Lucie, která připomene nejen všechny zásadní hity legendární Lucie, ale také jejího frontmana Davida Kollera. Poslední červencový čtvrtek promítne „kino pod hvězdami“ divácky úspěšnou českou komedii Ženy v běhu v hlavních rolích se Zlatou Adamovskou, Terezou Kostkovou, Veronikou Kubařovou a Jenovéfou Bokovou.

V srpnu nabídne Léto u zámku největší hity legendy českého bigbítu skupiny Katapult v podání výborných muzikantů z kapely Katapult Cover Band a strhující rockovou show, kterou příchozím naservíruje „po čertech dobrej“ Tabák – Kabát revival z Uherského Hradiště. Ten patří k nejvyhledávanějším kapelám české revivalové scény. Chybět nebudou ani filmové projekce pod širým nebem, mj. kasovní trhák Bohemian Rhapsody popisující jedinečnou životní a uměleckou jízdu Freddieho Mercuryho.

Koncerty mají začátek vždy ve 20 hodin, letní kino po setmění, v červenci tedy přibližně v 21 hodin. V případě nepřízně počasí se filmová představení přesunou do kina Retro.

Další články