Zde může být vaše reklama.

Tanečníci z barokního bálu začínají oživovat Horní náměstí

Tanečníci z barokního bálu začínají oživovat Horní náměstí

foto: archiv

23. 07. 2019 - 15:00

Další dva barokní večery se odehrají tento týden v centru Olomouce. Horní náměstí se na tuto společenskou událost připravuje už od pondělního rána – v prostranství před sloupem Nejsvětější Trojice vznikají květinové dekorace na motivy barokního bálu. Pro veřejnost budou kulisy zajímavé mimo jiné tím, že nabízejí možnost pořídit si originální fotografie.

Kolem pěti set hrnkových květin zdobí figurální motivy, které připomínají siluety tančících ženských i mužských postav v barokních šatech. Některé z figurín poslouží i jako fotostěny k fotografování. „Snímek z Olomouce, který kombinuje krásy květin a barokního umění, může být určitě zajímavým suvenýrem,“ říká náměstkyně primátora Markéta Záleská, která zdůrazňuje význam květin. „Chtěli jsme, aby výrazným prvkem našich barokních oslav byly právě květiny, které k Olomouci jako městu květin patří. Ostatně i podle reakcí lidí na nedávno rozkvetlou Arionovu kašnu to byl dobrý krok.“ A mimochodem, veškeré květiny na tuto speciální výzdobu náměstí dodali výhradně olomoučtí pěstitelé.

Samotné barokní večery se odehrají v pátek a sobotu 26. a 27. července. Návštěvníky čekají nejrůznější představení, jako například méně známá tvář cirkusu, žongléři, šermířské vystoupení, koncert vítězky Superstar 2018 Terezy Maškové, audio-vizuální show se sloupem Nejsvětější Trojice v hlavní roli, ukázky a výuka barokních tanců nebo koncert Hanáckého kvarteta. Pro děti jsou připraveny dílničky či představení pantomimy s názvem Pierotova dobrodružství.

Další články