
Olomouc má po letech šanci na druhý krytý bazén
Olomouc – Olomoučané mají šanci, že si za pár let zaplavou v novém krytém bazéně. Areál, jehož…
foto: Moje dobroty
28. 12. 2019 - 12:00
Dnes si představíme výborný recept na zadělávanou kapustu. Už jen u čtení ingrediencí a postupu při přípravě se vám budou sbíhat sliny.
750 gramů vepřového plecka, 1 hlávka kapusty (0,8-1 kilogram), 2 lžíce sádla, 1 velká cibule, 1-2 brambory, 2-3 lžíce zásmažky, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 2-4 stroužky česneku
Nejprve si omyté a osušené maso pokrájíme na kostky, cibuli nasekáme nadrobno.
Na pánvi zahřejeme sádlo, přidáme na ni cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přisypeme maso a za častého míchání orestujeme až je hodně hnědé a opečené. Výsledek osolíme, opepříme a podlijeme malým množstvím horké vody. Pod pokličkou dusíme za občasného zamíchání doměkka.
Vodou při podlévání šetříme, až je maso měkké, nesmí být utopené ve vodě, ale jenom ležet v malém množství vypečené šťávy zahuštěné cibulí, abychom ho stále dusili, ale nevařili.
Opranou kapustu si mezitím nakrájíme na nudličky, oloupané brambory na kostky a všechno společně dáme do hrnce. Zalijeme asi půl litrem vody, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.
Uvařenou kapustu následně přidáme k hotovému masu, přidáme zásmažku, promícháme a na mírném plameni chvíli společně povaříme.
Podle potřeby můžeme dochutit solí a pepřem. Po odstavení vmícháme rozmačkaný česnek podle chuti.
Podáváme s chlebem. Dobrou chuť!
Olomouc – Olomoučané mají šanci, že si za pár let zaplavou v novém krytém bazéně. Areál, jehož…
Skvrny na středověkých lékařských knihách mohou vědcům poskytnout informace o složení tehdejších…
Olomouc - Jarní výstava Flora Olomouc letos nabídne návštěvníkům neopakovatelný zážitek –…
Olomouc – Příkladní a vzorní otcové jsou samci pštrosů emu hnědých, kteří nechají své družky…
Olomouc – Samec vzácného levharta mandžuského přijel na námluvy do olomoucké zoo na Svatém Kopečku.…
Olomouc – Hanácká metropole se opět chystá na jednu z nejvoňavějších a nejoriginálnějších akcí roku…