Tento týden o muži, který vyměnil kuchařský nůž za dláto
Rok 2020 byl kvůli covidovým restrikcím pro mnoho lidí silným šokem, který mnohdy přinesl změnu…
04. 07. 2019 - 13:00
Mexická restaurace na Hynaisově obvykle gulášky jen tak nevede, však jsme v Mexiku. Pak se ale v den vysvědčení objevil na denním menu a my jsme nedodolali.
A pokus to byl skutečně zajímavý – klasický hovězí guláš, ale obohacený o kousek kabanosu a namísto knedlíků bramborové krokety. Přestože milovníci guláše vědí, proč knedlíky a obvykle jsou velmi konzervativní, nelze v tomto případě pokus nepochválit – nebýt ovšem toho, že ten kabanos navrchu jídla se nepovedl. Zřejmě někdo šetřil na surovinách, a spečený kus masokostní moučky konzistence žvýkačky shodil celé dílo, které by se jinak dalo označit jako velmi povedené - a ani ty brambory tomu nevadily. K dokonalému zážitku je nutno přičíst perfektní, milou a usměvavou obsluhu, a guláš v Mexické lze jednoznačně doporučit (kabanos vynecháte) – pokud jej ovšem budou mít, což s ohledem na „národnost“ zdejší kuchyně pravidlem asi jen tak nebude. Až se ale dočkáte, bude to stát za návštěvu.
Rok 2020 byl kvůli covidovým restrikcím pro mnoho lidí silným šokem, který mnohdy přinesl změnu…
Během včerejšího dne se na svou cestu za oceán vydal z olomoucké zoologické zahrady jeden z dnes…
Ve středu vyjde další číslo Hanáckého Večerníku, ve kterém se opět vrací recepty, které zvládnete…
Dnes si společně ukážeme recept na vynikající pikantní kuřecí s hořčicí a bramborem. Jde o recept…
Letos to bude již 15 let, co olomoucký europoslanec Jan Březina přišel s originálním nápadem –…
O další úspěšné rozmnožení zvířat v olomoucké zoologické zahradě se v minulých dnech postarali…