Kam na „půlnoční“ v Olomouci?
Štědrovečerní bohoslužby patří v Olomouci k událostem, které každoročně přilákají nejen pravidelné…
07. 06. 2019 - 06:00
Před nějakými pěti lety byly v módě pro vysokou gastronomii hranaté talíře. Kdo mě kulatý, jako by nebyl. Pak jsem byl upozorněn na to, že tento trend už je pryč, a nyní je v módě servírovat jídlo do výšky. Smál jsem se, že chci do výšky guláš. Myslel jsem si, že je to dobrý vtip. Jenže v Moravské restauraci to dokázali.
Pravda je taková, že očekávání bylo ve stylu „a teď si dáme předraženou namašlenou bídu pro bohaté turisty“. Bylo to jinak. Kromě toho, že je guláš na výšku, je skutečně dobrý. Mimo pořadí denních menu jsme očekávali 40 minut čekání a potom v mikrovlnce ohřátou hrůzu, ale ono ne! - je to doopravdy vynikající. Masa je hodně, je perfektní a velice dobré, omáčka přímo skvostná. Trochu kulhají ty knedlíky, na nichž je efekt ohřátí poněkud patrný, ale to už nezkazí jinak vynikající dojem z celku, který nás doopravdy potěšil. Takhle dobrý guláš jsme už v recenzi dlouho neměli, a vřele doporučujeme, abyste těch tří stovek vlastně ani nelitovali.
Štědrovečerní bohoslužby patří v Olomouci k událostem, které každoročně přilákají nejen pravidelné…
Hasiči v Prostějově v pátek 19. 12. v odpoledních hodinách zasahovali u rozsáhlého požáru budovy,…
Sedmadvacetiletý Olomoučan Jiří Kotrla věřil ve smysl obrany proti agresorovi a ve význam svobody.…
Outletová prodejna Lidl v olomouckém retail parku Park&Shop na Kafkově ulici ukončí provoz k 31…
V roce 1925 je film ještě němý a vznikají takové klenoty němé éry kinematografie jako Chaplinovo…
Listopad přináší Olomoučanům dobré zprávy. Dočkají se opětovného otevření populární Tvarůžkové…