Dnes:27°C

Zítra:29°C

Pátek 19.7. Čeněk
Menu

Oběd po Olomoucku? Smažené tvarůžky se salámem

Oběd po Olomoucku? Smažené tvarůžky se salámem
FOTO: Naďa Indruchová

16. 06. 2019 - 12:00

Tvarůžky, dobrota od Olomouce, se dají připravit na sto a více způsobů. My vám s Hanáckým Večerníkem předvedeme, jak si je připravit třeba dnes k obědu. Ukážeme si recept na smažené tvarůžky se salámem.

Na dvě porce budete potřebovat 10 kusů olomouckých tvarůžku, 20 koleček uheráku, 2 kusy vajec, hladkou mouku, strouhanku a olej.

A jak dál? Kolečka syrečků obložíte z obou stran salámem, protáhnete v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a pak ve strouhance. Dávejte pozor, abyste důkladně obalili i boky syrečků. Pak ještě jednou vymáchejte ve vejcích a zase ve strouhance.

Smažte opatrně, ve vyšší vrstvě tuku, dozlatova. Hlavně si hlídejte, ať vám to nevyteče, to by u takové dobroty byla škoda. Jako přílohu dejte brambory a tatarku. Dobrou chuť!

Lukáš Blokša
Autor: Lukáš Blokša

3 komentáře

Boris Vystavěl 16.06.2019, 16:10

Ach ta matematika...

Autor asi chyběl na hodině matematiky, když se řešil příklad "kolik koleček salámu (zhruba o stejném průměru, jako je průměr tvarůžku) potřebujete, když chcete obložit 10 tvarůžků z obou stran?"

Lukáš B. 16.06.2019, 16:34

Nechyběl

Nechyběl, přesto se při psaní uklikl. :) Ale protože jste chytrý, určitě byste si to dopočítal z obou stran. :)

Alex Sychra 16.06.2019, 14:47

Tvarůžky

Jaké to řešíte "syrečky", to není spisovný moravský výraz. Doufám že podle vašeho receptu se po osmažení nestanou z kvalitních tvarůžků nějaké syrečky.

Další články