
Tento týden o muži, který vyměnil kuchařský nůž za dláto
Rok 2020 byl kvůli covidovým restrikcím pro mnoho lidí silným šokem, který mnohdy přinesl změnu…
foto: Michal Botek
16. 02. 2021 - 10:56
Jedna z největších osobností české gastro scény přichystala velké překvapení. Po mnohonásobném ocenění v podobě michelinské hvězdy ve známé pražské restauraci se stěhuje na Hanou. Paulus spolupracuje s olomouckým investorem Richardem Morávkem již od roku 2013. Nyní bude mít v jeho office centru Envelopa vlastní bistro. Na co se můžeme těšit?
HV: Jste jedna z nejznámějších osobností české gastronomie. Olomouc je na české gastromapě v posledních letech hodně aktivní. Je troufalé zařadit Olomouc přímo mezi špičky v ČR?
Troufalé to určitě není, protože Olomouc je krásné město, kam se díky skvělým restauracím rozhodně vyplatí přijet na výlet. Takže nejen krásné památky, ale také skvělá gastronomie je lákavou ozdobou Olomouce.
HV: Myslíte, že je pro Olomouc správnou cestou právě výraznější profilace v tomto směru? Jedná se o velký potenciál v rámci podpory cestovního ruchu, lákání návštěvníků atp.
Určitě ano, je to trend na celém světě. Jsou místa, kde se cestovní ruch naplno rozvinul až v momentě, kdy se proslavila nějaká místní restaurace. Skvělým příkladem je slavná Noma v Kodani. Tak proč by to samé nemělo fungovat v Olomouci?
HV: Již brzy se snad dočkáme bistra, kantýny v atriu Envelopa Office Center, za kterou stojí olomoucký investor Richard Morávek. Můžete uvést například typová jídla, na která se můžeme těšit? A jaká bude kapacita?
V našem bistru budou vítáni hosté nejen z budovy Envelopa Office Center, ale samozřejmě také z celé Olomouce. Kapacita bistra bude 120 míst. Část atria bude fungovat jako kavárna, a to již od ranních hodin. Na nabídce pokrmů ještě pracujeme, ale bude se jednat o denní nabídku. Naším záměrem je, aby naši hosté našli v nabídce pokaždé něco nového.
Rok 2020 byl kvůli covidovým restrikcím pro mnoho lidí silným šokem, který mnohdy přinesl změnu…
Během včerejšího dne se na svou cestu za oceán vydal z olomoucké zoologické zahrady jeden z dnes…
Ve středu vyjde další číslo Hanáckého Večerníku, ve kterém se opět vrací recepty, které zvládnete…
Dnes si společně ukážeme recept na vynikající pikantní kuřecí s hořčicí a bramborem. Jde o recept…
Letos to bude již 15 let, co olomoucký europoslanec Jan Březina přišel s originálním nápadem –…
O další úspěšné rozmnožení zvířat v olomoucké zoologické zahradě se v minulých dnech postarali…