Dnes:19°C

Zítra:19°C

Pondělí 21.10. Brigita
Menu

Recept na brokolicovou polévku, která je výborná

Recept na brokolicovou polévku, která je výborná

11. 05. 2019 - 11:00

Je víkend a na web Hanáckého Večerníku se tak opět vrací recepty, které zvládnete rychle, snadno a výsledek stojí za to. Dneska si ukážeme, jak připravit výbornou brokolicovou polévku. Co k tomu budeme potřebovat?

Na přípravu brokolice budeme potřebovat jednu celou brokolici. Co taky jiného. K tomu smetanu ke šlehání, sůl, mouku, mléko a vegetu. A teď se dáme do přípravy.

Omyjeme si brokolici a nalámeme ji na kousky. Ty dáme do velkého hrnce, do kterého nalijeme vodu asi do tří čtvrtin. Ve chvíli, kdy začne voda vřít, ztlumíme a necháme brokolici přibližně 20 minut vařit, aby změkla.

Když je brokolice dostatečně měkká, vezmeme si ponorný mixér a brokolici v hrnci s vodou pořádně rozmixujeme. Oheň si můžeme na tu dobu vypnout, zapneme jej při přidávání dalších ingrediencí. Jak bude vše pořádně rozmixované, uděláme si záklechtku - cca do půlky hrníčku si dáme mléko a mouku cca do jedné čtvrtiny a kvedlačkou rozkvedláme tak, aby nezůstaly hrudky. Záklechtku nalijeme do polévky za stálého míchání. Když se polévka bude zdát pořád řídká, můžeme si do hrníčku dát zas mléko, třeba s více mouky.

Do brokolicové polévky si můžeme dát i smetanu ke šlehání z kelímku pro lepší chuť. Teď už jenom dochutíme - tzn. řádně polévku osolíme, dle chuti samozřejmě. Můžeme přidat i Vegetu Natur či Vegetu mix, nebo něco na ten způsob.

A je to. Víc nic, můžeme podávat. Dobrou chuť!

Lukáš Blokša
Autor: Lukáš Blokša

0 komentářů

Další články