Tento týden o muži, který vyměnil kuchařský nůž za dláto
Rok 2020 byl kvůli covidovým restrikcím pro mnoho lidí silným šokem, který mnohdy přinesl změnu…
17. 02. 2022 - 16:13
Co začalo jako lehké popíchnutí, skončilo oficiální spoluprací. Přemek Forejt, známý šéfkuchař z olomoucké restaurace Entrée a porotce v české verzi kulinářské soutěže Masterchef, se stal kontrolorem kvality pro McDonald's. A to krátce poté, co se v jedné z olomouckých poboček tohoto fastfood řetězce podivoval nad tím, jak jsou jejich hranolky všude stejné.
V posledních týdnech se Forejt vydával na snídaně do různých olomouckých podniků a doporučoval, co a kde by si lidé měli dát k snídani. Navštívil například Coffee Library, Long story short, Café la Fée, Kafe jak lusk, ale i jednu z poboček McDonald's, kde celý příběh začal.
Forejt se ve stories o McDonald's zmínil o tom, že hranolky, kdekoliv na světě, jsou snad úplně stejné a neví, jak to dělají. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a dostal se přímo ke zdroji, aby se mohl podívat, jak se u McDonald's hranolky dělají, teď dokonce oznámil, že bude s řetězcem spolupracovat.
"Od drzé otázky ke spolupráci!
Chtěl bych se s vámi podělit o něco důležitého a hodně nečekaného. Nedávno jsem pro vás mapoval nejlepší snídaně v Olomouci. Udělal jsem si i zastávku v mcdonalds.cz , protože jsem chtěl zjistit, proč jsou ty jejich hranolky tak dobrý. Tak jsme se chvilku vzájemně pošťuchovali, až přišla #challenge, ať jdu omrknout nejen zákulisí přípravy hranolek, ale všechny jejich výrobní procesy #challengeaccepted. A tak jsem se z ničeho nic stal kontrolorem kvality pro Mekáč. Budu tak pro vás dlouhodobě prověřovat suroviny, výrobní procesy a dodavatele. Vezmu vás přímo ke zdroji a zodpovím poctivě vše, co bude třeba! Klidně kvůli vám půjdu i na pastvu a do pole a zmapuji celou cestu surovin odtud až k vám na tác. Těším se na to!," stojí na jeho instagramovém účtu v příspěvku, kterým spolupráci s fastfoodovým řetězcem oznámil.
Rok 2020 byl kvůli covidovým restrikcím pro mnoho lidí silným šokem, který mnohdy přinesl změnu…
Během včerejšího dne se na svou cestu za oceán vydal z olomoucké zoologické zahrady jeden z dnes…
Ve středu vyjde další číslo Hanáckého Večerníku, ve kterém se opět vrací recepty, které zvládnete…
Dnes si společně ukážeme recept na vynikající pikantní kuřecí s hořčicí a bramborem. Jde o recept…
Letos to bude již 15 let, co olomoucký europoslanec Jan Březina přišel s originálním nápadem –…
O další úspěšné rozmnožení zvířat v olomoucké zoologické zahradě se v minulých dnech postarali…