
Nová kniha: Jedno křídlo, které může nést víc, než se zdá
Olomouc - Spisovatelka Petra Prchalová spustila na platformě Donio kampaň na podporu vydání…
foto: Kristýna Šmoldasová
08. 08. 2020 - 12:00
Líbil se vám recept z minulého čísla našeho tištěného vydání? Do mailu nám přistál tip na jeho vylepšení pomocí mandlí.
Ingredience na těsto:
3 vejce
sůl
500 g rybízu (či jiného ovoce)
30 g blanšírovaných mandlí
100 g mandlových plátků
200 g polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
1 kypřící prášek do pečiva
200 ml smetany na šlehání (30 %)
cukr moučka na posypání hotového koláče
Postup:
Oddělíme bílky od žloutků a z bílků smíchaných vyšleháme pevný sníh. V druhé míse vyšleháme žloutky s krupicovým cukrem do kypré pěny. A pak přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a špetkou soli. Přidáme blanšírované mandle, smetanu a pak šleháme do pěny. Nakonec opatrně přidáme vyšlehaný sníh.
Po té těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně těsto rozvrstvíme.
Jemně a rovnoměrně na těsto rozmístíme rybíz a kolem krajů necháváme cca 3 - 4 cm volného místa bez nádivky. A na závěr koláč posypeme mandlovými plátky (můžeme přidat i trochu posypky) a necháme péct cca 30 minut na 180°C.
POCHLUBTE SE SVÝM RECEPTEM!
Máte recept na opravdovou dobrotu? Pošlete nám ho i s fotkou hotového výtvoru na mail redakce@hanackyvecernik.cz a my ty nejzajímavější otiskneme v dalších vydáních.
Olomouc - Spisovatelka Petra Prchalová spustila na platformě Donio kampaň na podporu vydání…
Olomouc - Voda z říčky Bystřice na Olomoucku a mouka z přerovské pekárny Racek budou součástí…
Olomouc - Ředitel Sluňákova Michal Bartoš získal minulý týden prestižní Cenu Josefa Vavrouška za…
Olomouc - V sobotu 14. června se centrum Olomouce promění v jednu velkou běžeckou trasu. Uskuteční…
Olomouc – Možná kolem něj každý den jezdíte po třídě 17. listopadu, ale ještě jste se nikdy nebyli…
Město Šternberk se opět chystá přivítat motoristickou elitu z celé Evropy. Legendární závod do…