Tento týden o muži, který vyměnil kuchařský nůž za dláto
Rok 2020 byl kvůli covidovým restrikcím pro mnoho lidí silným šokem, který mnohdy přinesl změnu…
29. 01. 2022 - 08:00
Dnes si společně ukážeme recept na vynikající jablečný sirup, který bude aromatický a alkoholový, protože do něj budeme přidávat rum. Tak ať se povede!
Suroviny:
Kilo jablek
Pomeranč
Třtinový cukr
Med
Nové koření
Skořice
Rum
Příprava:
V prvním kroku si nachystáme jablka. Ta omyjeme, neloupáme a jen nakrájíme na čtvrtiny. Omyjeme si také pomeranč, pořádně mu vydrhneme hlavně kůru a rozkrojíme také na čtvrtiny. Všechno vložíme do pomalého hrnce, přidáme zhruba půl hrnečku třtinového cukru a půl hrnečku medu, deset kuliček nového koření, pět tyčinek skořice, promícháme a zalijeme studenou vodou.
Nastavíme na intenzivní vaření po dobu čtyř hodin, přiklopíme poklicí a necháme působit. Když čtyři hodiny uplynou, vezmeme si šťouchadlo na brambory a obsah hrnce jemně rozšťoucháme na kaši, do které přidáme panáka rumu a necháme ještě zhruba hodinu vařit.
V posledním kroku nastává ta nejpracnější část. Abychom dostali čistou šťávu, potřebujeme síto a nějaký filtr, třeba obvaz. Ten přetáhneme přes síto a po naběračkách propasírujeme šťávu, zbytků se můžeme zbavit, případně použít do přesnídávek. Když máme už jen čistou tekutinu, pro jistotu přefiltrujeme ještě jednou, necháme vychladit a slijeme do sklenic. Tak na zdraví!
Rok 2020 byl kvůli covidovým restrikcím pro mnoho lidí silným šokem, který mnohdy přinesl změnu…
Během včerejšího dne se na svou cestu za oceán vydal z olomoucké zoologické zahrady jeden z dnes…
Ve středu vyjde další číslo Hanáckého Večerníku, ve kterém se opět vrací recepty, které zvládnete…
Dnes si společně ukážeme recept na vynikající pikantní kuřecí s hořčicí a bramborem. Jde o recept…
Letos to bude již 15 let, co olomoucký europoslanec Jan Březina přišel s originálním nápadem –…
O další úspěšné rozmnožení zvířat v olomoucké zoologické zahradě se v minulých dnech postarali…