Zde může být vaše reklama.

Pro účast ve finále Juniorského maratonu si doběhli gymnazisté z Olomouce a Šumperku

Pro účast ve finále Juniorského maratonu si doběhli gymnazisté z Olomouce a Šumperku

19. 04. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V pravé poledne odstartovalo ve středu v Olomouci semifinálové kolo dvaadvacátého ročníku Juniorského maratonu. V jarním počasí bojovalo v centru města ve Smetanových sadech o účast v celostátním finále dvacet desetičlenných týmů z celého Olomouckého kraje. Na trati dlouhé 42,195 kilometrů uspěli gymnazisté.

luneta banner

S maratonskou vzdáleností se vyběhly vypořádat týmy složené z deseti studentů středních škol, přičemž v každém týmu musely být minimálně tři slečny. Na každého středoškoláka tak čekalo 4,2 kilometrů běhu a pro obhajobu první příčku si doběhl tým Gymnázia Šumperk (2:39:15). O necelé tři minuty později doběhl stříbrný tým olomouckého Slovanského gymnázia (2:42:06) a bronzovou příčku obsadila VSŠ a VOŠ Moravská Třebová (2:47:14).

Dva nejrychlejší týmy se zároveň kvalifikovaly do květnového finále na Volkswagen Maratonu Praha, kde budou v neděli 6. května startovat po boku nejlepších světových vytrvalců. Finalisté mají od organizátorů hrazenou dopravu do Prahy a zpět a ubytování ze soboty na neděli. Kromě zážitku ze závodu jsou pro všechny připraveny účastnická trička a v cíli medaile. Ti nejlepší obdrží ceny, které jsou předávány v rámci slavnostního vyhlašování
a jedni vylosovaní šťastlivci se navíc mohou těšit na zájezd do Bruselu.

Olomoucké semifinále Juniorského maratonu odstartoval náměstek hejtmana Olomouckého kraje František Jura. Ceny pro nejlepší studenty poskytl Olomoucký kraj, statutární město Olomouc, Lanové centrum Proud, úniková hra Mistr úniku a Omegasport. Celé sportovní odpoledne pak moderovala Tereza Skoumalová.

Juniorský maraton je neziskový projekt pořadatelů RunCzech běžecké ligy a největší běžecký závod pro studenty středních škol v celé České republice. Třináct semifinálových kol v třinácti krajských městech na startovní čáru přivede stovky středoškoláků z celé země.

Více informací a kompletní výsledky naleznete na www.runczech.com/jmc.

-ms-

Další články