Zde může být vaše reklama.

Čtyřnásobný vítěz TdF Chris Froome pojede na Czech Tour

Chris Froome pojede na Czech Tour

foto: czechtour.com

10. 07. 2023 - 17:22

Na Czech Tour, největším cyklistickém etapovém podniku v České republice, bude závodit jeden z nejslavnějších jezdců v historii, Chris Froome. Britský jezdec se od 27. do 30. července představí s týmem Israel - Premier Tech. Napsal o tom web závodu.

Chris Froome čtyřikrát triumfoval v celkovém pořadí Tour de France a dvakrát ovládl i další dvojici Grand Tour: Vueltu a Giro d'Italia. „Je to fantastická zpráva, Chris je ikonou cyklistiky a jeho účast na Czech Tour je jedinečnou příležitostí pro naše fanoušky vidět ho v Česku,“ říká ředitel závodu Leopold König, Froomův někdejší kolega z týmu Sky.

„Moc se těším na to, že budu poprvé závodit v České republice na Czech Tour. Je skvělé, že se znovu setkám se svým bývalým týmovým kolegou Leo Königem, který se mnou v roce 2015 vyhrál Tour de France, a uvidím závod, který nyní řídí. Mám za sebou dobrý tréninkový blok a jsem připraven zahájit druhou část sezony čtyřmi náročnými dny,“ říká Chris Froome.

Czech Tour letos nabídne skvělou konkurenci - mezi 21 týmy nechybí tři sestavy z World Tour: BORA - hansgrohe, Intermarché - Circus - Wanty a Jumbo-Visma. Chybět nebude ani česká špička. Cyklisty čekají čtyři těžké dny, královská etapa je v plánu v sobotu, kdy budou muset závodníci zdolat téměř 3 500 výškových metrů.

Program Czech Tour 2023
1. etapa – 27. července: Prostějov – Uničov, 165 km
2. etapa - 28. července: Olomouc – Pustevny, 167,5 km
3. etapa - 29. července: Moravská Třebová – Červenohorské sedlo, 161,5 km
4. etapa - 30. července: Šumperk – Šternberk, 176,2 km

Další články