Zde může být vaše reklama.

Tour of Bihor Kaňkovský vyhrál poslední etapu

Kaňkovský vyhrál poslední etapu

13. 06. 2019 - 08:00

Alois Kaňkovský nenechal nikoho na pochybách a po skvělém týmovém výkonu dovedl celý peloton do cíle závodu první kategorie Tour of Bihor a zvítězil. Karel Hník díky hromadnému dojezdu bez problému udržel 3. celkové místo.

V úmorném vedru se na posledních 183 km Tour of Bihor pustili závodníci do urputného závodění. Rychlé tempo jim vydrželo až na 35 km, kdy přišel šesti kilometrový kopec. V něm unikla trojice jezdců, kteří se pustili do úniku a začali si budovat náskok. Ten sice dosáhl až na odstup čtyř minut, ale když peloton rozjel stíhací jízdů, tak se čas začal rychle krátit. Vysoké teploty i tempo na začátku i konci etapy celkem unavilo peloton což hrálo do karet týmu Elkov Author pro úplný závěr etapy.

"Poslední etapa se dojížděla v opačním gardu než ta první, kterou jsem lehce podcenili a přišli o pódiové umístění. Proto kluci vše pohlídali a nastoupili už 2 km před cílem a do nejčlenitější části jsme vjeli na úplném čele. Poté co mi připravil pozici Franta Sisr, tak na mě byl pak už poslední kilometr, ale měl jsem dnes velmi dobré nohy a věřil jsem si. Dnešní vítězství i celkový výsledek jednoznačně odráží skvělou práci celého týmu,” popsal svůj triumf Alois Kaňkovský.

Díky hromadnému dojezdu se neměnilo ani celkové pořadí, takže si Karel Hník udržel 3. místo a Michal Schlegel obsadil 8. pozici. Elkov Author vyhrál i soutěž týmu a v dobrém rozpoložení se v pondělí přesune na další závod první kategorie Tour of Hungary.

Další články