Zde může být vaše reklama.

Mistrovství a Český pohár Špička cyklotrialu se představí ve Velké Bystřici

Špička cyklotrialu se představí ve Velké Bystřici

foto: biketrial-olomouc.cz

17. 05. 2023 - 13:53

První červnový víkend se ve Velké Bystřici u Olomouce uskuteční pod hlavičkou Českého svazu cyklistiky mistrovství republiky a Český pohár v UCI cyklotrialu. V sobotu se pořadatelé z domácího Biketrial klubu Olomouc zaměří na domácí mistrák. Neděle pak bude patřit výhradně Českému poháru, který je v mládežnických kategoriích nazvaný YOUTH GAMES.

Biketrial má v Olomouci tradici již od roku 1984, kdy zde byl založen oddíl trialu. Za celou historii se může oddíl pochlubit mnoha mezinárodními i domácímu úspěchy. Naposledy se zaskvěl Tomáš Vepřek na UCI mistrovství světa 2021, kde v kategorii junior získal titul vicemistra světa. Letos by měl Tomáš na republikovém šampionátu obhajovat mistrovský titul v kat. ELITE 26". Společně s ním pak je úřadujícím českým šampionem i Josef Buriánek v kategorii Poussin.

Závodů by se měla zúčastnit i největší česká hvězda Vašek Kolář z Blanska, který je v příbuzném BIU biketrialu mnohonásobným mistrem světa.

Oba dva soutěžní dny jsou zahrnuty jako nominační podnik pro výběr reprezentace na letošní mistrovství světa, které se koná pro elitní kategorie ve Skotsku, pro mládež pak ve Španělsku.

Závody jsou otevřeny i příchozím, kteří mají zájem si cyklotrial vyzkoušet v takzvaných OPEN kategoriích. Podrobné informace obdrží při registraci.

Adrenalin, zábava i občerstvení pro diváky i závodníky bude zajištěno po celý víkend, zvou na závody pořadatelé včele s Jakubem Valentou, předsedou klubu. Závodit se tak bude jak v přírodním areálu Skalka, tak na Zámeckém náměstí.

Sobotní program začíná v 10.00, v neděli se pak bude závodit od 9 hodin.

Další články