Zde může být vaše reklama.

Šampionát v cyklotrialu Tři tituly a tři medaile zůstaly doma

Tři tituly a tři medaile zůstaly doma

foto: biketrial-olomouc.cz

07. 06. 2023 - 09:55

Ve Velká Bystřici se o víkendu uskutečnilo mistrovství republiky v cyklotrialu. Sobota byla určena mistrovství skládající se ze semifinále s podvečerním finále a neděle pak pokračovala třetím dílem českého poháru a Youth Games. Nejmenší děti, které si osahávají trial už od čtyř let, měly svoje sólo sekce označené oranžovou barvou. Toto bylo klíčové proto, aby se netvořily fronty v tratích a všechny věkové kategorie mohly svoje závody, trvající až několik hodin, absolvovat v určitém komfortu.

Pořádající Biketrial klub Olomouc odvedl ve své 39. sezóně existence velmi dobrou práci a určitou odměnou mu byl i zisk tří titulů mistrů republiky, získali je Josef a Matyáš Buriánkovi a Věnek Valenta, a dalších tří medailí, které také zůstaly doma - stříbrný Pavel Povýšil, bronzoví pak byli Jakub Švéda a Johanna Brzobohatá. Pro zranění nohy bohužel nenastoupil nejlepší olomoucký jezdec, reprezentant ČR, Tomáš Vepřek, který se zranil na španělském poháru. „Je za tím hodně lidí, kteří odvedli výbornou práci. Myslím, že se to povedlo. Děkujeme také všem sponzorům a subjektům, kteří nás podpořili,“ řekl ředitel soutěže Jakub Valenta.

Podniku se včetně zahraničních účastníků z Polska a Slovenska zúčastnilo cca 100 jezdců. Tradičně nejlepší výkon a ekvilibristiku předvedl na elitních žlutých tratích tuzemský nejlepší jezdec Václav Kolář, jehož však v závěsu následují další talenty českého trialu, například znojemský René Vymětal.

Výsledky MČR 2023:
ELITE 20“: 1. Vašek Kolář, 2. Robert Gebr, 3. Ondřej Krupčík.
ELITE 26“: 1. Martin Damborský.
Junior 20“: 1. René Vymětal, 2. Vojtěch Hendrych.
Junior 26“: 1. Vojtěch Kalaš, 2. Tobiáš Daněk.
Expert: 1. Tadeáš Kříž.
Cadet: 1. Jakub Kalaš, 2. František Andrle, 3. Radim Ženatý.
Minime: 1. Věnek Valenta, 2. Jan Kouba, 3. Jakub Švéda.
Benjamin: 1. Matyáš Buriánek, 2. Pavel Povýšil, 3. Lukáš Andrle.
Poussin: 1. Josef Buriánek, 2. Zdeněk Koubek, 3. Jan Judas.
ELITE Women: 1. Eliška Hříbková, 2. Eliška Mudrychová.
Girls: 1. Štěpánka Mudrychová, 2. Adéla Juříková.
Youth Girls: 1. Eliška Juříková, 2. Hana Andrlová, 3. Johanna Brzobohatá.
Mimo MČR - Promesa: 1. Jonáš Mayer, 2. Viktor Hýna, 3. Gustav Švéda.

Další články