Zde může být vaše reklama.

Jeseníky hostí elitu Závod míru U23 Grand Prix Priessnitz spa již tento týden

Závod míru U23 Grand Prix Priessnitz spa již tento týden

04. 06. 2019 - 16:14

Nastupující mladé hvězdy světové cyklistiky míří z právě skončeného N´Cupu v polských Tatrách do Jeseníku, kolem kterého se bude závodit při Závodě míru U23 2019.

V Polsku se ve skvělém světle představil Karel Vacek. Po dobře zvládnuté časovce se ve velmi náročném závodě pohyboval neustále v popředí pelotonu, ale bohužel tři kilometry před cílem, jak říkají cyklisté, mu došlo. Ovšem vzhledem k tomu, že šlo o jeho první start v N´Cupu v kategorii do 23 let je jeho 14. místo příslibem pro závod na našich silnicích.

Závod míru U23 Grand Prix Priessnitz spa 6. - 9. června se samozřejmě neobejde bez diváků. Tak kam letos přijít povzbudit české a zahraniční závodníky? Na tratích všech etap je toho opravdu hodně, ale to nejzajímavější si organizátoři dovolují divákům nabídnout.

Prolog v úvodním dnu - to bude krásná podívaná v centru Krnova. Technický dvoukilometrový okruh nabídne zajímavou podívanou, kterou v 16:45 otevře Dominik Hašek. Následující den 7. června čeká na jezdce etapa z Jeseníku do Rýmařova. Samozřejmě zajímavé to bude rýmařovském Náměstí míru, kde na jezdce čeká rychlostní prémie, tak cíl a dekorování nejlepších jezdců. A kam na kopec? Jasně - na Skřítek, kde to bude jistě vrchol dne.

Třetí etapa vede z Krnova na Dlouhé Stráně. Novinkou je stoupání na Třemešek, opravdu tvrdý kopec. Ale finále se odehraje na Dlouhých stráních, závodníci toto přetěžké stoupání absolvují dvakrát! Závěrečná den 9. června je start etapy i její cíl po dvanáctiprocentním stoupání před hotelem Priessnitz v Jeseníku. Předtím ale jezdce čeká etapa napříč Jeseníky. Zde není co dodat - už jen vrcholy Rejvíz, novinka přes čtyři kilometry dlouhý Příčný vrch a finále se odehraje na jesenických monumentech Hvězda, Lyra, Vidle.

Další články