Zde může být vaše reklama.

Závod Míru U23 startuje ve čtvrtek. Přihlášeno je 22 týmů

Závod Míru U23 startuje ve čtvrtek. Přihlášeno je 22 týmů

30. 05. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Již jen hodiny zbývají do startu letošního prestižního etapového závodu Závod míru Grand Prix Priessnitz spa, který se uskuteční od 1. do 4. června na severní Moravě. Do čtvrtého ročníku elitního závodu kalendáře UCI je přihlášeno dvaadvacet týmů, takže kvalita startovního pole je zaručena na té nejvyšší úrovni.

videoprojektory web

"V minulých dnech byla udělána s Policií Olomouckého a Moravskoslezského kraje rekognoskace tratí a můžeme říci, že Policie věnuje veškerou péči bezpečnosti závodníků, která je naší hlavní prioritou," připomíná šéf organizačního týmu podniku kategorie Nations‘ Cup Jaroslav Vašíček. Do závodu opět nastupuje také osvědčená skupina moto maršálů s DC Moto s jejím guru Pepou Ešpandrem. "Musíme také poděkovat všem městům a obcím, které nám pomáhají s pořadateli. V letošním roce bude dbát na bezpečnost závodníků více jak 400 lidí," přidává Vašíček.

Již od pondělí 29. května trénují na silnicích v Jeseníkách reprezentační týmy účastníků Závod míru Grand Prix Priessnitz spa. Mezi prvními dorazí reprezentace USA a hned budou následovat další celky. "Můžeme říci, že od pondělí patří Jeseníky silniční cyklistice. A zde je příležitost pro zanícené cyklisty - kdo by se nechtěl projet s budoucími účastníky nebo dokonce vítězi Grand Tour," pokračuje Vašíček.

První etapa začíná 1. června v centru Krnova prologem na 2 kilometry. Druhá etapa osvědčená, takzvaná pro sprintery následuje druhý den na trase Jeseník – Rýmařov v délce 132 km. V sobotu čeká královská etapa z Krnova s cílem na přečerpávací přehradě Dlouhé stráně, při níž si toto velmi náročné stoupání závodníci vyšlápnou dvakrát. Tato etapa si nezadá s horskými etapami na největších světových podnicích. A Závod míru Grand Prix Priessnitz spa skončí v neděli 4. června nejdelší etapou měřící 150 km kolem nejvýznamnějších míst Jesenicka.

V jednotlivých místech je přichystán bohatý kulturní program, soutěže o ceny pro děti, zdarma skákací hrad a další zajímavé akce našich partnerů. "Jenom na Dlouhých stráních je vzhledem k místu program výrazně omezen, ale o to více věříme v návštěvnost diváků. Prostě skvělá cyklistika a dvakrát Dlouhé stráně to není každý den. Věřím, že se potkáme v Krnově, Rýmařově a Jeseníku," zve na závod Jaroslav Vašíček.

-vb-

Další články