Zde může být vaše reklama.

Mahmutovič: Zápas s Bohemkou jsme měli zvládnout. Bylo by to úplně jinak

Mahmutovič: Zápas s Bohemkou jsme měli zvládnout. Bylo by to úplně jinak

03. 03. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Nejzvučnější zimní posila Sigmy Aidin Mahmutovič je profesionál každým coulem. Na rozhovor jsme čekali na recepci klubu, a zatímco ostatní hráči se už dávno trousili z tréninkového hřiště do kabiny, Aidin si dával na čas a dál střílel v dešti na branku.

Zachrání se Sigma?

Určitě to bude těžké. Ale myslím si, že tým na to má. Stačí dávat góly. Ale samozřejmě, jsme ve velmi těžké situaci.

Na střílení gólů jste tady Vy. Jaká je forma?

V prvním zápase jsem dál gól a asistenci, v Brně jsme pak selhali všichni. Na to ale musíme zapomenout a koukat dopředu. Teď nás čeká zápas v Jihlavě, kde zkrátka musíme urvat nějaké body, a já věřím, že je urveme.

Jihlava je váš přímý sestupový konkurent, potom vás čeká Sparta. Je to těžký los?

Každý má nějaký los. Ale roti každému týmu se dá hrát. Je vlastně jedno, jestli je zápas s Jihlavou, nebo se Spartou. Nakonec, Spartě jsem už taky nějaké góly dal.

Jaký je to rozdíl, hrát o titul, a o sestup? Cítíte tlak?

Samozřejmě, že lepší je hrát o titul. Zápasy o sestuip jsem si už užil v Teplicích, kde jsme tehdy ale zvládli klíčový zápas s Ostravou. Tlak na nás samozřejmě je, ale myslím si, že tým je dostatečně zkušený, aby se s tím dokázal vypořádat. Srovnat si to v hlavách umíme.

Co by v tuto chvíli týmu, který jaro nezačal nijak zvlášť dobře, mohlo pomoct?

Stačí jedna výhra. Stačí zvládnout jeden zápas, a všechno může být úplně jinak. Zápas s Bohemkou doma jsme měli zvládnout, tlak na celý tým by byl o hodně menší.

V České republice žijete skoro deset let. Zůstanete tu už?

Nevím. Nad tím jsem ještě nepřemýšlel. Líbí se mi tady, a třeba budu mít po kariéře práci v nějakém klubu a zůstanu tady. Ale stejně tak bych se chtěl jednou vrátit domů, do Bosny. Nevím, co se stane.

Vlastimil Blaťák

Další články