Zde může být vaše reklama.

Matouš 20:16 - Kolik času a práce dají fanoušci v Prostějově choreům!

Matouš 20:16 - Kolik času a práce dají fanoušci v Prostějově choreům!

18. 10. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Matouš Venkrbec táhne prostějovský hokej za možným budoucím postupem do extraligy. Tým se sezónu od sezóny lepší, hraje na čele WSM ligy, a možná chybí k historickému úspěchu jen pár sezón. Podle nás má ale prostějovský kapitán v 27 letech určitě na jinou soutěž.

Když vás sleduji na ledě, nemohu se nezaptat: proč hrajete v Prostějově? Proč nejdete výš?
To mi hodně lichotíte. Já myslím, že ta první liga je teď pro mě tak akorát. Je to tři roky, co jsem znovu začínal s hokejem, začínal jsem ve druhé lize, a dalo mi to dost práce, abych se vůbec dostal trošku do formy. Podařilo se postoupit, a zase jsem měl sám se sebou co dělat, abych stačil na první ligu. První sezóna nám moc nevyšla, hráli jsme o záchranu, teď jsme na tom líp, a vlastně rostu s tím týmem.  Zahrál jsem si i extraligu za Pardubice, ale cíle mám teď spíš spojené s Prostějovem. Už mi taky není osmnáct a taky mám nějaký strop. Určitě to neberu tak, že by mi ta soutěž byla malá.

Při té příležitosti se nejde nezeptat, proč nehrajete za Olomouc?
Po třech letech pauzy v kariéře mě oslovil Prostějov.  Šel jsem to vyloženě zkusit do druhé ligy. Na první ligu by to tehdy asi nebylo. Prostějov mě tehdy z Olomouce koupil, a tím se ze mě stal prostějovský hráč. Samozřejmě, kdo se v hokeji pohybuje, tak ví, že vztahy mezi Olomoucí a Prostějovem nejsou úplně ideální, ty kluby nespolupracují na žádné úrovni.

Má Prostějov na to, aby postoupil už tuto sezónu?

...

Pokračování v tištěném Hanáckém Večerníku 20.10.2016

Další články