Zde může být vaše reklama.

Má spory s trenérem? Pilař se zlobil, že nehraje, klub to řeší interně

Pilař se zlobil, že nehraje, klub to řeší interně

foto: Petr Pelíšek

27. 11. 2019 - 15:10

Záložník SK Sigma Olomouc Václav Pilař se v sobotním utkání proti Slavii nedostal do hry. Ve druhém poločase zápasu na Andrově stadionu se sice připravoval do akce s ostatními náhradníky, ale nakonec na něj volba nepadla. Podle trenéra Radoslava Látala pro, že v týdnu před utkáním pořádně netrénoval, sám Pilař ovšem pro dnešní vydání deníku Sport tvrdil něco jiného. Klub situaci podle prohlášení z oficiálního webu vyřešil interním opatřením.

Na otázku po utkání, proč do hry nezasáhl Václav Pilař, odpověděl trenér Radoslav Látal takto: „Do čtvrtka netrénoval. Nebyl schopen trénovat. Proto jsme se na konci utkání rozhodli pro Hálu, když si Zahradníček řekl o střídání.“

S vyjádřením trenéra zkušený záložník úplně nesouhlasil. „Nechci na nikoho plivat, ale řeknu, jak to bylo. Jsem zdravý. Takže to, co řekl pan Látal, tak úplně není pravda. V týdnu před zápasem jsem měl v pondělí normální trénink, kde jsem dostal koňara. Přesto jsem v úterý udělal posilovnu. Středu jsem vynechal, ve čtvrtek a v pátek už jsem zase trénoval a v sobotu byl normálně připravený na zápas,“ řekl Pilař pro isport.cz.

Klub na vzniklou situaci reagoval na svém webu. „SK Sigma Olomouc se rozhodla vyjádřit k článku Deníku Sport ze dne 27. listopadu 2019 týkajícího se Václava Pilaře. Václav Pilař porušil podmínky Ligové profesionální smlouvy a klub nastalou situaci vyřešil interním opatřením vůči hráči. Danou záležitost SK Sigma Olomouc nebude nadále komentovat,“ píše se v prohlášení SK Sigma Olomouc.

Situace SK Sigma versus Pilař je závažná, hráč podle deníku Sport dokonce sám požádal o předčasné ukončení smlouvy. V tomto dosud k nějaké dohodě nedošlo.

Další články