Zde může být vaše reklama.

Pořadatelem finále MOL Cupu bude Olomouc

Pořadatelem finále MOL Cupu bude Olomouc

02. 05. 2019 - 20:46

Dějištěm finálového zápasu MOL Cupu, ve kterém se 22. května od 19:15 hodin střetnou kluby SK Slavia Praha a FC Baník Ostrava, bude Andrův stadion v Olomouci. Ten podle FAČR nejvíce vyhovuje významu utkání a je z možných variant tou nejlepší i pro fanouškovské tábory obou klubů.

„Olomouc byla od začátku nejlogičtější variantou, a to hned z několika důvodů.  Stáli jsme o to, aby se hrálo na neutrálním hřišti, zároveň ale bylo potřeba vzhledem k finálové dvojici vyjít co možná nejvíce vstříc početným fanouškovským táborům obou týmů. Nesmíme zapomínat ani na z našeho pohledu velice důležitou otázku zajištění bezpečnosti samotného zápasu. V tomto ohledu splňuje všechny tyto požadavky nejvíce jednoznačně Andrův stadion,“ komentuje pořadatelské místo finále MOL Cupu předseda fotbalové asociace Martin Malík.

Olomouc hostila finále domácího poháru už dvakrát. V poslední květnový den roku 2005 se na Hané radoval z výhry ostravský Baník, který porazil trefou Papadopulose těsně před koncem Slovácko 2:1. Před dvěma lety pak k senzačnímu titulu na Andrově stadionu došli hráči Zlína, kteří ve finále zdolali 1:0 Opavu a zajistili si tak zároveň přímý postup do skupiny Evropské ligy.

„Věřím, že fanoušci nakonec ocení naši volbu a vytvoří v co možná největším počtu adekvátní kulisu nadcházejícího vrcholu pohárové sezóny,“ dodává Martin Malík.

V pátek 3. května dojde v sídle FAČR ještě k formálnímu losu, který určí domácí a hostující tým pro finálový duel. Vstupenky na finálové utkání se následně budou tradičně mezi fanoušky distribuovat přes samotné kluby.

Utkání se odehraje 22. května od 19:15 hodin v přímém přenosu ČT sport.

 

Další články