Zde může být vaše reklama.

Ukončí sérii nezdarů? Sigma hraje zase doma, jde proti Liberci

Sigma hraje zase doma, jde proti Liberci

foto: Petr Pelíšek

29. 11. 2019 - 15:00

Druhý zápas v řadě doma hrají fotbalisté SK Sigma Olomouc. Po bezbrankové remíze s pražskou Slavii je čeká v sobotu duel 18. kola FORTUNA:LIGY proti Slovanu Liberec. A nepůjdou do něj zrovna v ideálním rozpoložení.

Sigmě budou chybět trenér Radoslav Látal a stoper Václav Jemelka, oba mají stopku na jedno utkání za čtyři žluté karty. Navíc klub musel v týdnu řešit také mimofotbalové problémy. Záložník Václav Pilař necítil důvěru trenéra a požádal o předčasné ukončení smlouvy, takže nejspíš už si za Sigmu nezahraje. Pilař situaci řešil vyjádřením v médiích, přesněji v deníku Sport. Své rozladění stejně, byť mírnějším a stručnějším způsobem, prezentoval ve Sportu také brankář Miloš Buchta. Ale ten si v prohlášení na klubovém webu, jak se říká, nasypal popel na hlavu, takže v kádru zřejmě bude dál, i když nyní na listině zraněných hráčů.

Hanáci čekají na výhru už dlouhých osm kol, nejdelší série v historii klubu bez vítězství čítá deset zápasů. Jestli ji nechce Sigma letos dorovnat, měla by co nejdříve zabodovat za tři. Nejlépe už v sobotu proti Liberci. „Pokud svými výkony navážeme na to, co jsme předvedli se Slavií, tak se o výsledek nebojím. V naší hře musí zůstat agresivita a dostupování. Tímto přístupem jsme dokázali silné stránky Slavie otupit. Samozřejmě, nikomu se nehraje dobře, když se hraje důrazně, agresivně, když přebíráte míč a hráč je hned u vás. Ale jsou to prvky, které chceme do naší hry dostat, i když to chce čas. Je to také o hlavách hráčů, aby to vstřebali, dostali do sebe a hlavně v tom pokračovali,“ řekl pro klubový web trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Jednoduché to ovšem nebude. Liberec si nepatří v tomto soutěžním ročníku zrovna do skupiny TOP týmů, ale naposledy doma přejel Zlín jasně 5:0. „Liberec je velmi nepříjemné mužstvo. Důrazné, agresivní. Bude určitě dbát na pečlivou obranu a čekat na jeden brejk. Soupeř má velice rychlé, ať už je to Potočný nebo Malinský. Mezi střelci bych vyzdvihl výborného Musu. Liberec je hodně nebezpečný v brejkových situacích, pracuje velmi dobře v defenzivě, hraje v bloku, do kterého se těžko dostává. My musíme být trpěliví, nic neuspěchat a čekat na chyby, které jistě přijdou,“ uvedl Látal. Ten bude vzhledem k trestu pouze v hledišti. „„Samozřejmě je lepší, když hlavní trenér může být s hráči přímo u hřiště. Ale beru to tak, jak to je. Čekám teď na instrukce, které mi mají přijít, abych věděl, co během zápasu smím a nesmím. Ale myslím, že s mým asistentem jsme na jedné lodi a že kluky bude dobře koučovat,“ poznamenal Látal.

Mimo hru bude útočník Martin Nešpor, který se zotavuje po zdravotním problému, na marodce jsou také brankář Miloš Buchta a stoper David Zima. Stopku za čtyři žluté má stoper Václav Jemelka.

Vstupenky na tento duel jsou v prodeji ve Fanshopu i v síti Ticketportal, stojí 250, 200 a 150 korun, u dvou nižších cen je možnost padesátiprocentní slevy pro děti, navíc děti do šesti let mají vstup zdarma bez nároku na místo. Otevřeny budou tribuny západ, východ a jih.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FC Slovan Liberec se hraje v sobotu 30. listopadu od 14.30 (rozhodčí Alex Denev – Petr Blažej, Zdeněk Koval).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Beneš, Štěrba, Vepřek - Zahradníček, Plšek, Houska, Zmrzlý, Falta – Yunis. Trenér Radoslav Látal.
FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Oscar, Mara – Malinský, Breite, Potočný – Musa. Trenér Pavel Hoftych.

Další články