Zde může být vaše reklama.

Do kadeřnictví s negativním testem. Kde se nechat otestovat?

Do kadeřnictví s negativním testem. Kde se nechat otestovat?

foto: Lukáš Blokša

03. 05. 2021 - 07:25

Od dnešního dne jsou v provozu opět kadeřnictví, kosmetické salony a další provozovny, spojené s péčí o tělo a zvířata. Zákazníci se při využívání jejich služeb musí prokazovat negativním testem.

V České republice dnes opět otevřela kadeřnictví, kosmetické salony i další provozovny, které poskytují péči o tělo, případně zvířata. Otevřít dnes mohou také galerie a muzea.

Provozovny kadeřnictví, manikúry, pedikúry, ale i kosmetické a masážní salony mohou své služby poskytovat pouze při dodržení přísných hygienických podmínek. Služba může být poskytována v jeden čas pouze jednomu zákazníkovi, zároveň musí být mezi místy, kde jsou zákazníci obsluhování, dvoumetrové rozestupy.

Zároveň se lidé, kteří chtějí služby využít, musí prokázat negativním testem na koronavirus. Možností mají hned několik, mohou využívat PCR testy, jejichž výsledek má platnost sedm dnů, případně antigenní test provedený na certifikovaném místě, který platí 72 hodin. Možné je použít i doklad zaměstnavatele o provedeném antigenním testu nebo čestné prohlášení o testu ze školy.

Zákazníci se mohou nechat otestovat také přímo v místě služby, ale test tam provedený platí právě pouze v tomto místě. Takže pokud zamíříte ke kadeřníkovi, kde se necháte otestovat, nemůžete využít výsledek tohoto testu ve stejný den ještě někde jinde.

Kde v Olomouckém kraji se můžete nechat otestovat na koronavirus?

Hanáckému Večerníku se podařilo získat seznam míst pro firmy i občany v Olomouckém kraji, kde se v případě potřeby můžete nechat otestovat na koronavirus. Kromě adresy jednotlivých míst v seznamu najdete také kontakty na osoby přímo z testovacího místa.

Další články