Zde může být vaše reklama.

Počet potvrzených nakažených v kraji stoupl o devět případů

Počet potvrzených nakažených v kraji stoupl o devět případů

foto: Lukáš Blokša

18. 04. 2020 - 20:00

Weby krajské hygienické stanice a hejtmanství Olomouckého kraje také dnes aktualizovaly čísla, která se týkají koronaviru. Stoupl počet potvrzených nakažených, vyléčených i testovaných. Potvrzených nakařených je v současné době 617. Uzdravených je 139. Počet testů se vyšplhal už na 8533. Nejpostiženějším místem je i nadále Olomouc, s 257 případy.

Nejvyšší počty nakažených v rámci obcí s rozšířenou působností hlásí Olomouc, jde o 257 případů. Druhá je v tomto žebříčku Litovel se 117 potvrzenými případy, na třetím místě je Uničov, kde mají potvrzeno 64 případů. Nejnižší možná čísla, tedy nulu, pak mají Konice a Lipník nad Bečvou. A to i více než měsíc po prvních potvrzeném případu nákazy v Olomouckém kraji.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Bohdana Kaniová: Lékařkou jsem chtěla být odjakživa

Prvním potvrzeným nakaženým pacientem v celém kraji se stal 10. března Japonec, který byl hospitalizovaný v prostějovské nemocnici. Mezi nejzávažnější případy patřil nakažený lékař z urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice a čtrnáctidenní úplná karanténa Litovle, Uničova, Červenky a dalších osmnácti obcí.

Další články