Zde může být vaše reklama.

Opravená vozovka V Radslavicích na Přerovsku skončila rekonstrukce silnice

V Radslavicích na Přerovsku skončila rekonstrukce silnice
Silnice má nový povrch.

foto: Olomoucký kraj

14. 11. 2019 - 12:00

Opravenou vozovku mají v Radslavicích na Přerovsku. Rekonstrukce téměř třináct set metrů dlouhého úseku přišla krajskou pokladnu na zhruba 52 miliónů korun. Více než 3,5 miliónu k tomu investovala ze svého i sama obec.

Letos jsme do oprav komunikací investovali 1,2 miliardy. Jsem přesvědčen, že každá koruna byla využita na správném místě. Ostatně řidiči i chodci se o tom mohou sami přesvědčit,“ řekl náměstek hejtmana Petr Vrána.

Kromě rekonstrukce silnice v Radslavicích stavební firma také zbourala původní most a vybudovala jiný. Přibyly zde i nové chodníky, parkovací stání a místa pro přecházení.

Stavba byla prováděna ve dvou etapách. Nejprve jsme opravovali silnici od začátku obce ve směru od Přerova ke křižovatce s ulicí Na Návsi. Pak přišel na řadu zbytek cesty ve směru na Sušice,“ vysvětlil postup stavebních prací vedoucí krajského odboru investic Miroslav Kubín.

Také v příštím roce chce hejtmanství do krajských silnic investovat více než jednu miliardu korun. Peníze půjdou například na další etapu rekonstrukce komunikace mezi Žulovou a Starou Červenou Vodou, na pokračování severního obchvatu Prostějova nebo opravu vozovky z Unčovic do Litovle.

Nedávno jsme psali o rekonstruovaných silnicích v Konici a Prostějově.

Další články