Zde může být vaše reklama.

Budova bývalých jatek na tržnici je na prodej

Budova bývalých jatek na tržnici je na prodej

foto: Archiv HV

28. 04. 2021 - 06:00

Podnikatel Pavel Široký měl s budovou bývalých jatek, kterou koupil před dvěma lety od jiného olomouckého podnikatele Richarda Morávka, velké plány. Investor tehdy uváděl, že chce památce vrátit její bývalé využití a zároveň promluvit do podoby cenné lokality ležící na prahu historického centra hanácké metropole. Teď je však budova, kterou tehdy Široký koupil za necelých čtyřicet milionů korun, na prodej.

Ještě v listopadu loňského roku to přitom vypadalo, že by se s místem mohlo začít konečně něco dít. Široký čekal také na rozhodnutí města kolem plochy tržnice, která s budovou bývalých jatek sousedí. Zároveň probíhaly práce uvnitř budovy.

„Z naší strany čekáme na finální vyjádření a návrh města. Pak budeme řešit, co a jak dál,“ napsal tehdy na dotaz Večerníku. Teď je tedy jasné, že z velkých plánů, které Široký s budovou jatek měl, nejspíše sejde.

V uplynulých měsících v budově byl slyšet čilý ruch různých strojů. Prostor je tak v současné době kompletně vyčištěný od novodobých konstrukcí. Zbourané jsou také příčky stropů a podhled zakrývající vazníky. Objekt tržnice je tak podle všech informací připravený k novému záměru budoucího vlastníka.

Obchodní prostor o výměře 690 metrů čtverečních, jak je budova na jednom realitním webu nazvána, je teď nabízený k prodeji. Podle popisu je budova vhodná pro využití jako nový obchodní prostor i pro gastronomické provozy.

Důvody prodeje řekl Večerníku přímo současný majitel Široký, kterého jsme kontaktovali telefonicky. „Jedním z důvodů je, že máme podnikatelské aktivity také mimo Olomouc a nechceme už dále čekat na vyřešení situace s okolními pozemky. Pro budoucího majitele jde o výjimečnou příležitost, bohužel až za delší dobu. I proto jsme se rozhodli nabídnout budovu k prodeji,“ uvedl Široký.

Podle vyjádření podnikatele už má pro koupi prostor bývalých jatek několik zájemců, zatím však nejde o žádná konkrétní jednání.

Budova bývalých jatek by mohla být zajímavá pro jiné olomoucké podnikatele, kteří se zajímají o plochu tržnice. O tom, že město chystá smlouvu na tržnici, jsme psali loni v listopadu, kdy se mezi zájemci o pronájem v případě výhodných podmínek přihlásil například Richard Benýšek, proti za určitých okolností nebyl ani Richard Morávek, který vlastní nedaleko stojící Šantovku a tržnici už jednou v pronájmu měl, zároveň mu před Širokým patřila i budova jatek.

Další články