Zde může být vaše reklama.

Další odstavený vlak se u olomouckého nádraží stal obětí sprejera

Další odstavený vlak se u olomouckého nádraží stal obětí sprejera

foto: Policie ČR - Olomouc

04. 01. 2022 - 10:21

Do sprejování se v noci z neděle 2. ledna na pondělí 3. ledna pustil neznámý vandal na olomouckém hlavním vlakovém nádraží. Za plochu ideální ke tvorbě svého uměleckého díla si vybral jeden z odstavených vagonů vlakové soupravy. Nešlo o první podobný případ v poslední době. Během Vánoc dosud neznámý vandal posprejoval modernizované Stadlery, také u vlakového nádraží v Olomouci. 

"V noci z neděle na pondělí 3. ledna neznámý pachatel posprejoval vagon vlakové soupravy odstavené na koleji hlavního nádraží v Olomouci. Na levé straně řídícího vozu nastříkal nápis o rozměru 5 x 1,8 metru," popsal mluvčí policie Libor Hejtman, co neznámý sprejer na vagon nastříkal.

ČTĚTE TAKÉ: Hanácká kasárna jsou potřetí v aukci. Bude úspěšná?

Policisté už odhadli také škodu, kterou vyčíslili na pět tisíc korun. Pokud se pachatele podaří dopadnout, může skončit ve vězení. A to až na jeden rok. Podobný trest hrozí také pachateli, který se někdy během 23. až 25. prosince rozhodl pomalovat odstavený Stadler, s tím, že u tohoto případu vyčíslili policisté škodu na 20 tisíc korun.

Další články